Κεκακια Ελληνικης Πιτσας

images_0aaaaaaa1akekakia.jpg

Υλικά για 10 κεκάκια

·         2 κ.σ. ελαιόλαδο
·         2/3 του φλιτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·         2/3 του φλιτζανιού κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
·         2 κ.σ. αλεύρι ολικής άλεσης
·         1 κ.γ. κορν φλάουρ
·         1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
·         2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
·         1 1/2κ.γ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη (ή ½ κ.γ. ξερή ρίγανη)
·         1 κ.γ. ζάχαρη
·         1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
·         1/4 κ.γ. αλάτι
·         1/3 του φλιτζανιού γάλα με χαμηλά λιπαρά
·         1/3 του φλιτζανιού τριμμένη φέτα
·         1 μεγάλο αβγό, καλά χτυπημένο
·         2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
·         2 κ.σ. ελιές Καλαμών κομμένες

Εκτέλεση

    Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά,μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
    Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε ελαφρά με ένα πινέλο θήκες για κεκάκια.
    Ανακατέψτε με ένα σύρμα το αλεύρι ολικής άλεσης, το κορν φλάουρ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.
    Προσθέστε ανακατεύοντας στο μίγμα με τα κρεμμύδια το γάλα, τη φέτα, το αβγό, τον πελτέ ντομάτας και τις ελιές. Φτιάξτε μία λακκούβα στα στεγνά υλικά, προσθέστε εκεί τα υγρά υλικά  και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν όλα υγρά (προσοχή να μην τα ανακατέψτε υπερβολικά). Γεμίστε τις φόρμες μέχρι τα δύο τρίτα.
    Ψήστε τα κεκάκια μέχρι να πάρουν χρώμα, 13-15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρετέ τα. Σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος