Εύκολες καριόκες

images_0aaaaaa1aabbakario.jpg

Υλικά

    Άχνη ζάχαρη 220γρ    
    Βούτυρο 225γρ    
    Καρύδι 2 1/2 κούπες τριμμένο    
    Γάλα 300γρ    
    Μπισκότα πτι- μπέρ 3 πακέτα τριμμένα στο μπλέντερ    
    Κακάο 50γρ    
    Κουβερτούρα 750γρ    
    Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας 

   

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά ώσπου να λιώσει . Κοσκινίζουμε την ζάχαρη και το κακάο να ενωθούν. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα αλεσμένα μπισκότα και τα καρύδια.Ρίχνουμε μέσα το γάλα και ζυμώνουμε να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται. Τα πλάθουμε σε ρολά μικρά και τα τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
Λιώνουμε σε μπεν – μαρί την κουβερτούρα με λίγο λάδι.
Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια, όχι πολύ λεπτά και τα βουτάμε ένα – ένα μέσα στην κουβερτούρα. Τα βγάζουμε ένα – ένα και τα  αφήνουμε πάνω σε λαδόκολα στο ψυγείο να κρυώσουν.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/