Πώς τακτοποιούμε τα είδη για το μακιγιάζ μας;

images_0aaaaaaa2amake.jpg

Εμείς οι γυναίκες έχουμε την τάση να μαζεύουμε χίλια μύρια είδη μακιγιάζ – μολύβια χειλιών και ματιών (σε όλα τα χρώματα… ) ρουζ, σκιές, μάσκαρες, κραγιόν, μέικαπ κτλ και τελικά φτάνουμε στο σημείο, αν το καλοσκεφτούμε να χάνουμε αρκετό χρόνο για να βρούμε αυτό που θέλουμε ψάχνοντας μέσα σε ακατάστατους σωρούς.

Γνωστό σενάριο, για τις περισσότερες από εμάς αλλά είναι κάτι που μπορούμε να το αλλάξουμε εύκολα.Πώς;
Φτιάχνοντας χρόνο – τουλάχιστον μια φορά το εξάμηνο – να απλοποιήσουμε και να οργανώσουμε το συρτάρι του μακιγιάζ μας.

Ξεκινάμε λοιπόν….
1. Πρώτα άδειασε όλα τα περιεχόμενα του συρταριού μακιγιάζ ή του νεσεσέρ σου στο πάτωμα και ρίξε μια καλή ματιά σε αυτά που έχεις.
Πέτα οποιοδήποτε μακιγιάζ έχει αλλοιωθεί – αν δηλ μυρίζει περίεργα, έχει αλλάξει χρώμα, έχει διαχωριστεί, ή έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του.

2. Κραγιόν με σπασμένα ή ραγισμένα πώματα μπορούν να κοπούν και να τοποθετηθούν σε ένα από τα ειδικά κουτιά για τα χάπια. Μάλιστα μπορείς να προμηθευτείς αυτά με τα πολλά χωρίσματα και να αδειάσεις εκεί όλα τα μισοτελειωμένα σου κραγιόν και να δημιουργήσεις μια παλέτα με διαφορετικά χρώματα. Τα μολύβια για τα χείλη και τα μάτια εάν τους λείπουν τα καπάκια μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα διάφανο τσαντάκι με φερμουάρ.

3. Στη συνέχεια, πέτα ότι δεν έχεις χρησιμοποιήσει για δύο χρόνια. Εάν δεν έχεις φορέσει ακόμα το υπερ-μοντέρνο χρώμα που πήρες πριν από ένα χρόνο, δεν θα το φορέσεις τώρα. Μην κρατήσεις επίσης κάτι που υποψιάζεσαι ότι κάνει το δέρμα σου να ξεσπάσει σε σπυράκια, το πιο πιθανό είναι να έχεις δίκιο.
Πλύνε ή αντικατέστησε τα σφουγγάρια και τα πινέλα του μακιγιάζ. Είναι εστίες μικροβίων.

4. Στη συνέχεια, αποφάσισε πώς θέλεις να οργανώσεις όλα τα προϊόντα. Δοκιμάστε ένα διαχωριστικό συρταριού, κουτιά, υφασμάτινα καλαθάκια ή τα ειδικά organizer για μεικαπ. Για τα πινέλα και τα μολύβια μια πολύ πρακτική ιδέα είναι τα κύπελλα. Τα διαφανή τσαντάκια με φερμουάρ είναι μια πολύ καλή λύση για τα προϊόντα μακιγιάζ που παίρνετε μαζί σας στην τσάντα σας και όταν ταξιδεύετε. Ανά τακτά διαστήματα εννοείται πως χρειάζεται κάποια συντήρηση, και νέο ξεκαθάρισμα στα είδη του μακιγιάζ σου.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr