
Υλικά
Περγαμόντο 5-6
Ζάχαρη 300 γρ
Τσίπουρο 600 γρ
Εκτέλεση
Πλένουμε τα περγαμόντο, τα στεγνώνουμε, και καθαρίζουμε μόνο την φλούδα χωρίς να έχει άσπρο από κάτω. Βράζουμε το τσίπουρο με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χρησιμοποιούμε μπουκάλια με ανοικτό στόμιο ή βάζα. Ρίχνουμε τις φλούδες κομμένες σε ροδέλες στα μπουκάλια και βάζουμε το σιρόπι μέσα και τα κλείνουμε πολύ καλά. Δεν βάζουμε κανένα μυρωδικό μέσα γιατί το περγαμόντο έχει πολύ ωραίο άρωμα. Βάζουμε τα μπουκάλια σε ένα ζεστό μέρος και τα αφήνουμε εκεί για 30 μέρες. Μετά τις 30 μέρες σουρώνουμε το λικέρ και το βάζουμε πάλι στα μπουκάλια. Βάζουμε το λικέρ μας στο ψυγείο. Σερβίρετε συνήθως παγωμένο και είναι πολύ καλό χωνευτικό μετά από ένα γεύμα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/