Επτά τρόποι να αντιμετωπίσετε τους πόνους στην μέση

images_0aaaaaaa3mesi.jpg

Σηκώσατε βάρος με λάθος τρόπο και σας «χτύπησε» στη μέση; Υποφέρετε από τους πόνους της αρθρίτιδας; Όποια και αν είναι η αιτία, οι πόνοι στη μέση είναι από τα δυσκολότερα προβλήματα στην καθημερινότητα κάθε ατόμου.

Δείτε 7 απλούς τρόπους για να ενδυναμώσετε τον οργανισμό σας, ώστε να ανακουφιστείτε, όσο είναι δυνατόν, από τους πόνους στην μέση:

Βάλτε πάγο

Είναι η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης ενός τραυματισμού στη μέση για τις πρώτες 1-2 ημέρες, επειδή περιορίζει τη φλεγμονή. Μπορεί η θερμότητα να σας ανακουφίζει περισσότερο, επειδή καλύπτει τον πόνο και χαλαρώνει τους μύες, αλλά την ίδια στιγμή μεγαλώνει τη φλεγμονή. Μετά τις πρώτες δύο ημέρες περάστε «από το κρύο στο ζεστό», εφόσον το προτιμάτε. Σε κάθε περίπτωση, είτε χρησιμοποιείτε πάγο, είτε κάποιο θερμαντικό μέσο, φροντίστε να μην το αφήνετε στην περιοχή για πάνω από 20 λεπτά κάθε φορά.

Πείτε «όχι» στην ακινησία

Η σπονδυλική μας στήλη, όπως και το υπόλοιπο σώμα μας, είναι προορισμένη να κινείται. Αν κάνετε καθιστική ζωή την επιβαρύνετε. Προσπαθήστε να βρείτε αφορμές για μία βόλτα με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο, κάντε αεροβικές ασκήσεις, ποδηλασία και κολύμπι. Πάντα με προσοχή, αφού δεν θα σας βοηθήσει σε τίποτα αν το παρακάνετε.

Δυνατοί ραχιαίοι

Με το πέρασμα των χρόνων τα προβλήματα στη μέση γίνονται πιο πιθανά. Προσπαθήστε να τα προλάβετε με ασκήσεις για τους ραχιαίους μύες, καθώς θα ενδυναμώσετε την περιοχή και θα στηρίξετε καλύτερα το βάρος το δικό σας και των αντικειμένων που σηκώνετε. Σε δευτερεύον βαθμό βοηθάει η εξάσκηση των κοιλιακών μυών.

Διατάσεις

Μην κάθεστε σχεδόν ακίνητοι σε μια καρέκλα όλη τη μέρα, απλά και μόνο επειδή είναι μέρος της δουλειάς σας στο γραφείο. Κάντε διαλείμματα κάθε 20 λεπτά, σηκωθείτε και κάντε μερικές διατάσεις.

Εργονομικό περιβάλλον

Σχεδιάστε τον χώρο στον οποίο εργάζεστε και ζείτε με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην απαιτείται να σκύβετε χαμηλά ή/και να σηκώνετε βαριά αντικείμενα από το έδαφος. Επίσης προσπαθήστε να έχετε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε συχνά σε «απόσταση χειρός», για να μην σκύβετε συνεχώς προς τα εμπρός στο γραφείο για να τα φτάσετε. Τέλος, πολύ σημαντικό είναι η καρέκλα στο γραφείο. Πρέπει να στηρίζει καλά την μέση σας και να κάθεστε με την πλάτη σας όσο το δυνατόν σε πιο κάθετη θέση.

Αποφύγετε τα ψηλά τακούνια

Προτιμήστε παπούτσια με επίπεδη σόλα ή με πολύ μικρό τακούνι 2-3 εκατοστών. Θα βελτιώσει την στάση ολόκληρου του σώματός σας και θα επιβαρύνει πολύ λιγότερο την μέση σας.

Προσέξτε το βάρος σας

Όπως είναι λογικό, τα υπέρβαρα άτομα «ζητούν» από την σπονδυλική τους στήλη και τους μύες της πλάτης να κάνουν… υπερωρίες για να ανταπεξέλθετε στην καθημερινότητά σας.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr