Ενδυματολογική ανανέωση

images_0aaaaaaa1aaendima.jpg

Τα πρωινά που ανοίγεις τη ντουλάπα σου για να ντυθείς, στο μυαλό σου κυριαρχούν κάποιες συγκεκριμένες στιλιστικές επιλογές, που μέσα από το χρόνο έχεις καταλήξει ότι σε κολακεύουν. Έτσι, αρνείσαι πεισματικά να τις αλλάξεις.

Κι όμως κατά βάθος νιώθεις ότι έχεις κουραστεί από το στιλ που ακολουθείς, αλλά δεν αποφασίζεις να προχωρήσεις σε αλλαγές που εύκολα θα μπορούσες να κάνεις.

Ακολουθούν ορισμένες ιδέες που ταιριάζουν στις περισσότερες γυναίκες και είναι βασισμένες σε πέντε ανατρεπτικές επιλογές…

Μπέρδεψε τα σχέδια των υφασμάτων

Μπορείς για παράδειγμα να συνδυάσεις μια φούστα pied de poule με ένα ριγέ πουκάμισο! Σας φαίνεται απίστευτο ;

Κι όμως, αυτές οι μείξεις όταν γίνονται σωστά χρωματικά, μπορούν να εξασφαλίσουν ένα νέο μποέμικο στυλ, που θα σε κάνει να ξεχωρίζεις απ’ όλες τις άλλες γύρω σου.

Σ’ αυτής της λογικής τους συνδυασμούς, οι επιλογές είναι πραγματικά ατελείωτες, καθώς και τα αποτελέσματα που μπορεί να προκύψουν, μπορεί να είναι εξαιρετικά.Θα πρέπει φυσικά να εμπιστευτείς και την προσωπική σου αισθητική καθώς και το γούστο σου, αποφεύγοντας έτσι τις υπερβολές.

Μαύρο και καφέ

Ο συνδυασμός του καφέ με το μαύρο, στο χώρο της μόδας μέχρι πριν λίγα χρόνια εθεωρείτο «μεγάλο ολίσθημα» και κακογουστιά. Να όμως που τώρα πια ανατράπηκε κι αυτή η αίσθηση και θεωρείται πια από τους πιο ζεστούς συνδυασμούς.

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, ίσως έχει φθάσει η κατάλληλη στιγμή. Ντύσου για παράδειγμα στα μαύρα και φόρεσε ένα ζευγάρι ψιλές καφέ δερμάτινες μπότες ή το αντίθετο. Το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο.

Να είσαι φυσικά προσεκτική με τις ανοικτές αποχρώσεις του καφέ, όπως το μπεζ και το καμηλό, που ταιριάζουν περισσότερο με άλλες χρωματικές επιλογές.

Η γοητεία του λευκού

Το λευκό είναι ένα χρώμα που συνήθως το χειμώνα το ξεχνούμε. Μπορείς, όμως, να το επαναφέρεις στις επιλογές σου, ειδικά φέτος, δίνοντας περισσότερο φως στην εικόνα σου. Για παράδειγμα μια λευκή καμπαρτίνα, σίγουρα δεν θα σου επιτρέψει να μείνεις απαρατήρητη.

Μπορεί μέχρι σήμερα να επέλεγες το εκρού, τώρα όμως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις και το λευκό, για να ξεχωρίσεις πραγματικά και να είσαι in fashion!Όσο για τα λευκά παπούτσια, από την άλλη, δεν είναι ίσως η κατάλληλη επιλογή για τους χειμερινούς μήνες…

Η επιλογή του μονόχρωμου

Είναι λάθος να πιστεύεις ότι αν φορέσεις ρούχα που είναι όλα στο ίδιο χρώμα το αποτέλεσμα θα είναι κατ’ ανάγκη βαρετό ή κακό. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, είναι πολύ λίγες αυτές που φορούν πάντα το ίδιο χρώμα!

Αν και δεν υποστηρίζουμε τον περιορισμό στις επιλογές της ντουλάπας σου σε ένα μόνο χρώμα, μια τέτοια πρακτική σίγουρα θα μπορούσε να φέρει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Θα πρέπει βέβαια για παράδειγμα να προβληματιστείς, για το εάν τα ρούχα σου είναι όλα μαύρα. Το αποτέλεσμα που θα έχει η εμφάνισή σου θα είναι περισσότερο goth ή θα είναι πραγματικά chic; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Όλα εξαρτώνται από τη γραμμή των ρούχων.

Επιπλέον, φορώντας μόνο ένα χρώμα κι αν αυτό το χρώμα είναι και σκούρο, σίγουρα είναι μια επιλογή που θα μας κρύψει κάποια παραπανίσια κιλά και θα βελτιώσει ουσιαστικά τη σιλουέτα μας.

Τα αξεσουάρ

Πολλές φορές ακούμε γύρω μας, από τους διάφορους «γκουρού» της μόδας, ότι τα αξεσουάρ είναι αυτά που ολοκληρώνουν και δίνουν ένα ξεχωριστό στυλ στην εμφάνισή μας.

Αυτό λοιπόν, μερικές φορές μπορεί να είναι κι ένας μύθος που μας βάζει στο τριπάκι της υπερκατανάλωσης, ενώ μπορεί να ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Όταν για παράδειγμα φοράς ένα πραγματικά φανταστικό ρούχο, προτείνεται να μην φοβηθείς να αφήσεις τον κόσμο γύρω σου να προσέξει αυτό και μόνο αυτό.

Απόφυγε να φορέσεις αξεσουάρ. Μερικές φορές τα αξεσουάρ φορτώνουν το σύνολο και η τελική μας εικόνα κινδυνεύει να χαλάσει.Να θυμάσαι ότι σε ένα απλό ντύσιμο το κυρίαρχο πρόσωπο είσαι εσύ, ενώ σ’ ένα φορτωμένο ντύσιμο, τ’ αξεσουάρ θα κλέψουν το ενδιαφέρον.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr