Snack attack…στο Stylista.gr

images_0aaaaaaasnac.jpg

Ποια snack να προτιμήσεις και ποια ούτε να κοιτάξεις! Η Μπήλη Στεφανή γράφει στο  www.stylista.gr!

Ανάμεσα στις βουτιές, την ηλιοθεραπεία, τα θαλάσσια σπορ, ε, κάποια στιγμή το στομάχι σου διαμαρτύρεται και αποζητά απελπισμένα ένα snack. Κάποιες όμως από τις επιλογές γρήγορου φαγητού που έχεις στην παραλία, αποδεικνύονται περισσότερο επικίνδυνες και από δόντια καρχαρία. Ο διαιτολόγος Τάσος Παπαλαζάρου (www.nutrimed.gr) σου δίνει τις κατάλληλες συμβουλές-σωσίβιο, προκειμένου να μην κάνεις πνιγείς στις θερμιδικές βουτιές.

Tips for snacking

1) Ξεκίνα τη μέρα σου πάντα με ένα καλό πρωινό, το οποίο θα σε κρατήσει χορτάτη για πολλές ώρες. Για παράδειγμα, προτίμησε: Γάλα με δημητριακά + 1 φέτα ψωμί και 1 αυγό + 1-2 φρούτα
2) Φρόντισε να πάρεις μαζί σου μερικά φρούτα. Εναλλακτικά, παράγγειλε μια φρουτοσαλάτα από το beach bar.
3) Επίλεξε για μεσημεριανό σνακ κάτι ελαφρύ όπως ένα τοστ ή γιαούρτι με μέλι.
4) Το κύριο γεύμα της ημέρας φρόντισε να το καταναλώνεις όταν φεύγεις από την παραλία το απόγευμα. Μην περιμένεις να έρθει το βράδυ, γιατί η πείνα σου θα σε κάνει να βγεις εκτός προγράμματος και να υποκύψεις σε πολλούς πειρασμούς.
5) Τρώγοντας ένα φρούτο μισή ώρα πριν πας για φαγητό, θα σου προκαλέσει αίσθημα κορεσμού και θα σε προφυλάξει από όλες τις διατροφικές βόμβες (τηγανητά καλαμαράκια, κολοκυθάκια, πατάτες κλπ).
6) Το βράδυ, εφόσον θα έχεις καταναλώσει το κυρίως γεύμα σου στις 7 με 8, θα αισθάνεσαι πλήρης. Μην υποκύπτεις σε σουβλάκια και hot dog. Έχοντας φάει ένα φρούτο ή πιει ένα ποτήρι γάλα, στη συνέχεια μπορείς να πέσεις για ύπνο.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr