Καφές από τη φύση στο ποτήρι μας…

images_0aaaaaakafesfi.jpg

Ο λόγος για τον γνωστό σε όλους στιγμιαίο καφέ τόσο στη ζεστή όσο και στην παγωμένη έκδοσή του, το γνωστό φραπέ, αλλά και την ιστορία που κρύβει η μοναδική του γεύση. Γνωρίζατε ότι…. το μοναδικό άρωμα και η απολαυστική γεύση του στιγμιαίου καφέ εξασφαλίζεται από τη διαδικασία της καλλιέργειας και παρασκευής που ακολουθείται μέχρι να φτάσει στο ποτήρι μας το 100% φυσικό προϊόν του καφέ;

Η πορεία παρασκευής του στιγμιαίου καφέ ξεκινά από φυτείες καφέ που βρίσκονται στις σημαντικότερες χώρες παραγωγής καφέ της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας. Οι φυτείες καφέ διατηρούν υψηλές προδιαγραφές ποιότητας της καλλιέργειας καθ’ όλη τη διάρκεια ωρίμανσης των καφεόδεντρων.

Κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, οι κόκκοι επιλέγονται σχολαστικά με σκοπό τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας του στιγμιαίου καφέ που φτάνει στην κούπα μας. Έπειτα, οι κόκκοι αποφλοιώνονται για την παραγωγή των πράσινων κόκκων καφέ και στη συνέχεια ταξινομούνται ανάλογα με το είδος των κόκκων. Οι διάφορες ποικιλίες καφέ, στη συνέχεια, αναμιγνύονται με βάση την πολύχρονη πείρα, τη φαντασία και την υψηλή τεχνική με αποτέλεσμα την παραγωγή μοναδικών γεύσεων αλλά και καφέδων με διαφορετικό αντιοξειδωτικό περιεχόμενο και ακολουθεί το καβούρδισμά τους. Η θερμοκρασία και ο χρόνος καβουρδίσματος είναι δύο ακόμη χαρακτηριστικά που καθορίζουν και τη γεύση του καφέ.

Μετά το καβούρδισμα, ο αλεσμένος καφές περνά από διαδοχικά βήματα φιλτραρίσματος. Η διαδικασία του φιλτραρίσματος είναι αντίστοιχη με τη διήθηση του καφέ φίλτρου στην ειδική συσκευή παρασκευής του, με τη διαφορά ότι η διαδικασία αυτή δεν πραγματοποιείται σπίτι μας αλλά σε βιομηχανικό επίπεδο με υψηλή εξειδίκευση και σκοπό τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας του τελικού προϊόντος.

Το φιλτράρισμα πραγματοποιείται κάτω από αυστηρούς και διεξοδικούς ελέγχους, έως ότου προκύψει ένα 100% καθαρό και φυσικό προϊόν, απαλλαγμένο πλήρως από οποιαδήποτε κατάλοιπα και κατακάθι.

Ο φιλτραρισμένος καφές αφυδατώνεται γρήγορα και σε χαμηλή θερμοκρασία και έτσι έχουμε τον γνωστό σε όλους στιγμιαίο καφέ.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr