Διατροφή για πρόληψη και αντιμετώπιση των αλλεργιών

images_0aaaaaaballergie.jpg

Η διατροφή μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο για την πρόληψη αλλά και την καλύτερη αντιμετώπιση των αλλεργιών που είναι έντονες κατά την περίοδο της άνοιξης.

 
Δείτε ποιές τροφές ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και εμποδίζουν τις αλλεργικές αντιδράσεις:

 Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C
Η βιταμίνη C μειώνει τα επίπεδα της ισταμίνης, την χημική ουσία που προκαλεί φλεγμονή και συμπτώματα αλλεργίας. Προτείνουμε στα άτομα που πάσχουν από αλλεργία να προσλαμβάνουν περισσοτερα από 1000mg βιταμίνης C από τροφές όπως οι πιπεριές, το μπρόκολο, το πορτοκάλι, οι φράουλες, οι ντομάτες και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

 
 Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα
 Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μειώνουν την φλεγμονή που παρουσιάζεται όταν υπάρχει αλλεργία. Η κατανάλωση ω- 3 λιπαρών οξέων που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολωμός,  το σκουμπρί και οι σαρδέλλες μειώνει την συχνότητα και την ένταση του αλλεργικού άσθματος.

 
 Κουερσετίνη
Η κουερσετίνη ανήκει στα φλαβονοειδή και έχει αντισταμινική δράση και αποτελεί σύμμαχο κατά των αλλεργιών. Η κουερσετίνη βρίσκεται στα μούρα, τα βατόμουρα, το κρεμμύδι, το πράσινο τσάι, ο ευκάλυπτος, το θυμάρι και ο μαϊντανός.

 
 Βιταμίνη E
Η κατανάλωση βιταμίνης Ε μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας που είναι φλεγμονή της μύτης συνοδευόμενη από καταρροή. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε που θα πρέπει να καταναλώνονται είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, το καστανό ρύζι και τα αυγά.

Πηγή : http://www.somaygies.gr/