Αντιμετωπίστε τα χειμωνιάτικα προβλήματα υγείας

images_0aaaaaaawinter.jpg

ΟΚ, ακόμη ο χειμώνας δεν έχει δείξει τα δόντια του για τα καλά, όμως είναι νωρίς ακόμη για να πιστέψουμε ότι τη γλιτώσαμε. Το κρύο, η υγρασία, η υπερβολική ζέστη σε σπίτι και γραφείο και οι μεγάλες νύχτες φέρνουν μαζί τους μια σειρά από προβλήματα για την υγεία, από κρυολογήματα μέχρι σκασμένα χείλη. Ας δούμε μερικές συμβουλές για να περάσουμε καλύτερα μέχρι να έρθει η άνοιξη.

Τα κρυολογήματα και η γρίπη είναι από τα χαρακτηριστικά προβλήματα υγείας του χειμώνα και δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά για να προστατευτείτε. Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, εκτός από το να προσεύχεστε να μην φταρνίζονται κοντά σας οι συνάδελφοί σας! Τρώτε πολλά εσπεριδοειδή για να έχετε επάρκεια σε  βιταμίνη C και θαλασσινά, αμύγδαλα και λαχανικά για ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος «συνεργάζεται» με τη βιταμίνη Ε και το σελήνιο ως αντιοξειδωτικό, βοηθώντας το σώμα σας να παράγει περισσότερα αντισώματα που καταπολεμούν τις μολύνσεις. Το μαγνήσιο, που βρίσκεται βρέθηκε στα πράσινα λαχανικά, το αβοκάντο και τον σολομό, είναι ένα αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες, το οποίο επίσης βοηθά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Εάν είστε έγκυος, ηλικιωμένος ή έχετε συγκεκριμένα θέματα υγείας, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να κάνετε αντιγριπικό εμβόλιο.

Κάποιοι ειδικοί λένε ότι η άποψη ότι η υγρασία και το κρύο μπορεί να κάνουν χειρότερα τα συμπτώματα της αρθρίτιδας είναι μύθος, όμως πολλοί από τους ασθενείς θα διαφωνήσουν. Αν υποφέρετε από πόνους στις αρθρώσεις ή τους μύες αυτή την εποχή του έτους, η ελαφριά άσκηση όπως το κολύμπι ή το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στη μείωσή τους, ενώ ένα μασάζ θα σας ανακουφίσει από τη φλεγμονή. Συνιστάτε επίσης να ρυθμίζετε τον θερμοστάτη του σπιτιού σας τουλάχιστον στου 18 οC.

Ο κρύος καιρός, η κεντρική θέρμανση και η χαμηλή υγρασία μπορεί να αφαιρέσουν από το δέρμα τα φυσικά έλαια του, με αποτέλεσμα ξηρό δέρμα και σκασμένα χείλη. Mια πλούσια ενυδατική κρέμα με γλυκερίνη για το σώμα και τα χέρια και ένα ειδικό lip gloss για τα χείλη, θα σας προστατέψουν. Επίσης, μια απολέπιση, πολύ νερό και μια διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, θα βοηθήσει το δέρμα σας να ξανακερδίσει τη λάμψη του.

Η καλύτερη πηγή βιταμίνης D είναι η ηλιοφάνεια και καθώς το χειμώνα νυχτώνει νωρίτερα και οι ημέρες με συννεφιά είναι περισσότερες, είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσουμε έλλειψη σε αυτήν. Η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για γερά κόκαλα και ένα αποδοτικό ανοσοποιητικό σύστημα και η έλλειψή της έχει συνδεθεί με αυτοάνοσα νοσήματα. Δεν είναι κακή ιδέα λοιπόν να πάρετε ένα συμπλήρωμα διατροφής. Όταν έχει ηλιοφάνεια, ο ήλιος είναι πιο δυνατός μεταξύ 11 με 3, οπότε προτιμήστε να κάνετε τη βόλτα σας εκείνες τις ώρες.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/