Μπρουσκέτες με σύκο

images_0aaaaamprousketes-me-suko-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μπακέτα
    Μοτσαρέλα φρέσκια
    Σύκα φρέσκα    
    Προσούτο
    Ελαιόλαδο
    Σκόρδο
    Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση

Ένας πολύ ωραίος συνδυασμός για μπρουσκέτες είναι αυτός με φρέσκια μοτσαρέλα, σύκο και προσούτο. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολάκι λίγο ελαιόλαδο, μια σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο και το αφήνουμε λίγη ώρα να αρωματιστεί. Κόβουμε την μπαγκέτα μας σε λεπτές διαγώνιες φέτες, τις αλείφουμε με λίγο από το αρωματισμένο ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στο γκριλ για λίγη ώρα, ίσα να φρυγανιστούν λίγο εξωτερικά (όχι να σκληρύνουν). Τοποθετούμε πάνω σε κάθε φέτα από ένα κομμάτι μοτσαρέλα, μια φέτα σύκο, ένα κομματάκι προσούτο και είμαστε έτοιμοι να τις σερβίρουμε και να τις απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/