
Υλικά
Για ένα ταψάκι 15cm x 20cm :
1 πακέτο μπισκότα τύπου μιράντα
2 κούπες σαντυγί (γλυκιά)
100γρ κουβερτούρα
2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
Για την Γκανάζ:
100 γρ κουβερτούρα
80 γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1. Στο ταψάκια στρώνουμε τα μπισκότα, κάποια θα περισσέψουν. Αυτά που θα περισσέψουν τα σπάμε μέσα σε ένα μπολ.
2. Μέσα στο μπολ , βάζουμε την σαντιγύ μας, την λιωμένη κουβερτούρα και την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύουμε καλά και με τα μπισκότα. Ρίχνουμε το μίγμα του μπολ πάω στα στρωμένα μπισκότα.
3. Για την Γκανάζ , ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, βάζουμε μέσα την κουβερτούρα να λιώσει. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε πάνω από το γλυκό μας. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο και είναι έτοιμο σε δυο ώρες.
Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/