Μάφιν με μήλο και βατόμουρο

images_0aaaaamuffin.jpg

Υλικά

• 200ml γλυκιά σάλτσα μήλου

• 100ml γάλα με χαμηλά λιπαρά

• 2 κ.σ. φυτικό λάδι

• 2 ασπράδια αυγού

• 150γρ. Δημητριακά Nestle Fitness, ελαφρώς θρυμματισμένα

• 100γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

• 120γρ. καστανή ζάχαρη

• 1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη

• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

• ¾ κ.γ. μαγειρική σόδα

• 100γρ. αποξηραμένα βατόμουρα

• ½ κ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Τοποθετείτε τις ειδικές χάρτινες θήκες σε ένα ταψί για μάφιν με 12 θήκες και ψεκάζετε το κάτω μέρος με λίγο λάδι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε στο μίξερ τη σάλτσα μήλου, το γάλα, το λάδι και τα ασπράδια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε και ανακατεύετε με το χέρι τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κρυσταλλική ζάχαρη) μέχρι το μείγμα να είναι υδαρές: μην ανακατεύετε δηλαδή πολύ.
Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις θήκες. Πασπαλίστε με την κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνετε για 18 με 22 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα καφέ- χρυσαφένιο χρώμα.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Πηγή : http://www.nutrimed.gr