Κρέμες αδυνατίσματος: Να τις εμπιστευθώ;

images_0grande.jpg

ΚΡΕΜΕΣ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ: Συνήθως υπόσχονται απώλεια λίπους, πόντων (τοπικά) και κυτταρίτιδας. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει όμως, είναι πως καμία κρέμα δε μπορεί να διαπεράσει τόσα στρώματα δέρματος και να επηρεάσει των αριθμό ή τον όγκο των λιποκυττάρων και να μας δώσει την πολυπόθητη απώλεια βάρους. Στην ουσία τέτοιου είδους κρέμες συνήθως περιέχουν συστατικά τα οποία έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν τοπική υπεραιμία, η οποία αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Ακόμη, μπορεί να περιέχουν διάφορες πρόσθετες ουσίες όπως η καμφορά, που ερεθίζει ελάχιστα το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, δημιουργώντας ένα αίσθημα καύσης, δίνοντας στο χρήστη μία αίσθηση άμεσης προόδου. Έπειτα από την εφαρμογή της κρέμας, το δέρμα μπορεί να εμφανίζεται περισσότερο λαμπερό ή προσωρινά πιο σφριγηλό, λόγω της ενυδάτωσης που προσφέρει το προϊόν.

Ο λόγος, όμως, για τον οποίο δεν «καίνε» το λίπος οι κρέμες αυτές είναι απλός. Για να προκύψει απώλεια λίπους στον ανθρώπινο οργανισμό θα πρέπει η ενέργεια που καταναλώνουμε να είναι περισσότερη από εκείνη που προσλαμβάνουμε μέσω της τροφής μας. Το σώμα μας για να κάψει περισσότερες θερμίδες από εκείνες που καταναλώνει, δημιουργεί ένα έλλειμμα που έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια βάρους. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να εφαρμόσετε στο δέρμα σας κι εκείνο να ενισχύσει το μεταβολισμό σας και να δημιουργήσει έλλειμμα. Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να εντοπίσετε και να μειώσετε το λίπος σας στοχευμένα. Δυστυχώς, δε μπορείτε να ελέγξετε τις περιοχές από τις οποίες το σώμα σας θα χάσει πρώτα το λίπος.

Η απώλεια λίπους δεν είναι εύκολη υπόθεση, προϋποθέτει ισορροπημένη διατροφή, τακτική σωματική δραστηριότητα και μόνιμες διατροφικές αλλαγές. Όμως κάποιοι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την εφήμερη ικανοποίηση και η γρήγορη και καθόλου χρονοβόρα απώλεια λίπους, δείχνει σε εκείνους πολύ ελκυστική. Οι κατασκευαστές των «σκευασμάτων απώλειας βάρους» το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά και στοχεύουν στο συγκεκριμένο καταναλωτικό κοινό, χωρίς, όμως, να υπάρχουν αξιόπιστα αποτελέσματα από τα προϊόντα τους. Γι’ αυτό προσέξτε και μην ξεγελιέστε!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr