Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία το πορνό (στη Γιούτα)

images_aaaporn.jpg

Σε παλαιότερες εποχές, ο αυνανισμός ήταν μια πράξη κοινωνικά και ηθικά καταδικαστέα, που επέφερε σε όσους την εξασκούσαν μύρια υποτιθέμενα προβλήματα υγείας, από τριχοφυΐα στις παλάμες έως οριστική τύφλωση. Η κοινωνία και η επιστήμη όμως προχώρησαν, ο αυνανισμός απενοχοποιήθηκε ηθικά και αποδείχθηκε ότι όχι μόνο δεν κάνει κακό στην υγεία μας αλλά ότι συχνά την ωφελεί.

Παρά τον πλούτο των μελετών λοιπόν που δείχνουν ότι ο αυνανισμός είναι μια υγιής συνήθεια, η πολιτεία της Γιούτα των ΗΠΑ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εφαρμόσει μια αυστηρή νομοθεσία για τον περιορισμό της δυνατότητας των πολιτών της να παρακολουθούν πορνογραφικό υλικό για λόγους… υγείας.

Ο γερουσιαστής Todd Weiler κατέθεσε ψήφισμα, δηλώνοντας ότι η πορνογραφία δημιουργεί «κρίση στη δημόσια υγεία». Σύμφωνα πάντως με πολυάριθμες εκθέσεις, η Γιούτα είναι μία από τις πολιτείες των ΗΠΑ με τα υψηλότερα ποσοστά παρακολούθησης πορνογραφικού υλικού στις ΗΠΑ.

Το ψήφισμα υποστηρίζει ότι η πορνογραφία οδηγεί σε καταστροφικό εθισμό, υπερσεξουαλικοποίηση των εφήβων, σε πορνεία και σε μια σειρά άλλων προβλημάτων.
Με ποιο τρόπο το πορνό πλήττει την υγεία των πολιτών της Γιούτα

Μεταξύ άλλων, το ψήφισμα αναφέρει: «Η χρήση πορνογραφίας συνδέεται με την μείωση της επιθυμία για γάμο και οικογένεια στους νεαρούς άνδρες, με τη δυσαρέσκεια στο γάμο και με την απιστία. Η Νομοθετική Εξουσία και ο Κυβερνήτης πρέπει να αναγνωρίσουν την ανάγκη για την εκπαίδευση, την πρόληψη, την έρευνα και την αλλαγή πολιτικής σε κοινοτικό και κοινωνικό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία της πορνογραφίας που βλάπτουν τους ανθρώπους της πολιτείας και του έθνους μας».

Στις ηλικίες μεταξύ 18 και 30 ετών, το 79% των Αμερικανών ανδρών και το 76% των γυναικών παρακολουθούν πορνό στο internet τουλάχιστον μία φορά το μήνα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Covenant Eyes, ενός site που φιλτράρει ιστοσελίδες πορνογραφίας.

Η επιθεώρηση Psychology Today άσκησε κριτική στη νομοθετική δράση, γράφοντας ότι «βασίζεται σε υπερβολές και ηθικοπλασίες, αγνοώντας πολλά από τα στοιχεία που είναι γνωστά για την πορνογραφία και τα αποτελέσματά της. Επιπροσθέτως, το ψήφισμα του γερουσιαστή βασίζεται στην ψευδοεπιστήμη με έναν τρόπο που δεν έχει καμία θέση στην επίσημη κυβερνητική δράση».

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/