Έρχεται το σούπερ-προφυλακτικό!

images_aaasupercondo.jpg

Ένα νέο σούπερ-προφυλακτικό φαίνεται ότι θα βρίσκεται σύντομα σε ένα φαρμακείο δίπλα μας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία του, εκτός από τις… παραδοσιακές αντισυλληπτικές του ιδιότητες, θα παρέχει επιπλέον προφύλαξη από τον ιό HIV και θα προσφέρει παράλληλα μεγαλύτερη σεξουαλική ευχάριστη από ό, τι το παραδοσιακό προφυλακτικό.


Προφυλακτικό τελευταίας τεχνολογίας!

Οι ειδικοί του Επιστημονικού Κέντρου Υγείας του Πανεπιστημίου Α & Μ που βρίσκεται στο Τέξας των ΗΠΑ, τα νέα προφυλακτικά θα είναι επενδυμένα εσωτερικά με ένα προϊόν τύπου υδρογέλης (η υδρογέλη είναι ένα τζελ με βάση το νερό, που χρησιμοποιείται γενικά για την επούλωση τραυμάτων), το οποίο σκοτώνει το ιό HIV, σε περίπτωση που το προφυλακτικό σπάσει κατά τη σεξουαλική επαφή.

Το προφυλακτικό θα έχει επίσης ένα ειδικό αντιοξειδωτικό για να ενισχύσει τη σεξουαλική ευχαρίστηση.

«Οι άνδρες λένε ότι δεν θέλουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικά, επειδή δεν έχουν την ίδια ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του σεξ», δήλωσε στο BBC η Mahua Choudhery,  επικεφαλής ερευνήτρια του έργο.

«Το αντιοξειδωτικό που υπάρχει στο προφυλακτικό θα ενισχύει τους νευροδιαβιβαστές που λειτουργούν με τις νευρικές απολήξεις, δίνοντας μεγαλύτερη σεξουαλική ευχαρίστηση. Εάν ο ιός HIV περάσει στο προϊόν, το προφυλακτικό θα τον εγκλωβίσει, δεν θα του επιτρέψει να πολλαπλασιαστεί και θα αποτρέψει την είσοδό του στον οργανισμό».

Αν όλα πάνε καλά, το νέο υπερπροφυλακτικό αναμένεται να ξεκινήσει να πωλείτε το  επόμενο έτος, με την Δρ Choudhery να τονίζει ότι, «γνωρίζουμε πως δεν χρειαζόμαστε την έγκριση της FDA (Food and Drug Administration – Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) και πολλές εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον να συνεργαστούν μαζί μας».

Η ομάδα της Δρ Choudhery εκτιμά ότι το νέο προφυλακτικό θα είναι οικονομικά προσιτό για τους χρήστες, με τις πρώτες εκτιμήσεις να υπολογίζουν το κόστος του στο ένα δολάριο.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τα κρούσματα του ιού HIV στην Ευρώπη έφθασε το 2015 σε επίπεδα ρεκόρ για τα τελευταία 30 χρόνια, καθώς καταγράφηκαν περίπου 142.000.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/