7 λόγοι για να τρώτε μαύρη σοκολάτα

images_aadark-chocolate.jpg

Αυτό το μαγικό τρόφιμο του οποίου την κατανάλωση ο περισσότερος κόσμος αγαπά, φέρει κάποιες ευεργετικές ιδιότητες για την καρδιά, βελτιώνει τη διάθεση και μπορεί να βοηθά το σώμα να κρατηθεί σε φόρμα. Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο οι ενοχές που έχετε μετά την κατανάλωση σοκολάτας σίγουρα θα μειωθούν.

 
(1) Λόγος πρώτος

Πρόσφατη μεγάλη επιστημονική μελέτη έδειξε ότι άτομα που κατανάλωναν μαύρη σοκολάτα είχαν σημαντικά μειωμένη μία πρωτεΐνη που υποδεικνύει φλεγμονή που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή.

 
(2) Λόγος δεύτερος

Υπάρχει σοβαρός λόγος που επιθυμούμε σοκολάτα όταν δε νιώθουμε καλά ψυχολογικά και είμαστε στεναχωρημένοι. Η τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ που περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στη σοκολάτα και η οποία βοηθά στην έκκριση σεροτονίνης στο εγκέφαλο, η οποία με τη σειρά της βελτιώνει τη διάθεση και μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Επιπλέον, νέες μελέτες συνδέουν το σχήμα, τη γεύση και την οσμή της σοκολάτας με άμεση βελτίωση της ανθρώπινης διάθεσης.

 
(3) Λόγος τρίτος

Η σοκολάτα περιέχει λακτικό οξύ και αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθούν στην καλύτερη υγεία του δέρματος.

 
(4) Λόγος τέταρτος

Άτομα που συμμετείχαν σε μελέτη και έτρωγαν μαύρη σοκολάτα, ένιωθαν πιο πλήρεις και είχαν λιγότερη επιθυμία για κατανάλωση άλλων παχυντικών σνακς. Η μαύρη σοκολάτα έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και σταθεροποιεί τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος, μειώνοντας τις λιγούρες.

 
(5) Λόγος πέμπτος

Μελέτες έδειξαν ότι η κατανάλωση μικρής ποσότητας μαύρης σοκολάτας μειώνει την αρτηριακή πίεση.

 
(6) Λόγος έκτος

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικές ουσίες με ισχυρή δράση κατά των βλαπτικών ελευθέρων ριζών που παράγονται στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω στρες, κακής διατροφής, καπνίσματος, μόλυνσης του περιβάλλοντος.

 
(7) Λόγος Έβδομος

Απλά είναι πολύ νόστιμη και όλοι μας χρειαζόμαστε την απόλαυση του φαγητού στη ζωή μας, χρειαζόμαστε κάτι να περιμένουμε.

Πηγή : http://dietstories.gr/