1 ποτήρι κρασί την ημέρα, κάνει την κατάθλιψη πέρα!

images_aakrasi.jpg

Γνωρίζαμε οτι η μέτρια κατανάλωση κρασιού βοηθάει στην καλή καρδιαγγειακή υγεία, αλλά σύμφωνα με μια νέα μελέτη, επιδρά θετικά και στην ψυχική υγεία!

Οι Ισπανοί ερευνητές της μελέτης PRIMED, “Prevención con Dieta Mediterránea”- Prevention with Mediterranean Diet, έπειτα από 7 χρόνια παρακολούθησης διατροφικών και καρδιαγγειακών δεικτών σε 2683 άντρες καιι 2822 γυναίκες ηλικίας 55-80 ετών υποστηρίζουν πως τα άτομα με μέτρια κατανάλωση κρασιού, 2-7 ποτήρια την εβδομάδα ή 5-15 γραμμάρια την ημέρα, είχαν μικρότερη πιθανότητα να παρουσιάσουν κατάθλιψη.
Αντίστροφα, όμως, η υψηλότερη πόση, από 7 ποτήρια την εβδομάδα, συνδέεται με αύξηση των πιθανοτήτων για συμπτώματα κατάθλιψης.
Μάλιστα, οι ερευνητές υποστηρίζουν πως η κατάθλιψη με την καρδιαγγειακή νόσο πιθανώς ”μοιράζονται” κοινά παθοφυσιολογικά μονοπάτια.

Υπενθυμίζουμε πως η μέτρια κατανάλωση αλκοολ και κυρίως κόκκινου κρασιού έχει συνδεθεί με πολλές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία όπως μείωση του καρκίνου του προστάτη, της νόσου Αλτσχάιμερ ακόμα και του ηλιακού εγκαύματος.

Πηγή : http://www.nutrinews.gr/