Το φαρμακείο πρώτων βοηθειών στις διακοπές

images_aaprotes.jpg

Τα τραύματα, οι βλάβες από τις υψηλές θερμοκρασίες, τα εγκαύματα, τα τσιμπήματα από τσούχτρες και κουνούπια, η διάρροια, τα περιστατικά πνιγμού, τα νοσήματα από κουνούπια, οι αλλεργικές αντιδράσεις, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τα λοιμώδη νοσήματα από κολυμβητικές δραστηριότητες είναι ιατρικά απρόοπτα του καλοκαιριού.


Είναι σημαντικό το φαρμακείο πρώτων βοηθειών κατά τα ταξίδια να έχει το ανάλογο βασικό φαρμακευτικό υλικό πρώτης ανάγκης:

·        Ειδικά αντισηπτικά διαλύματα για την γρήγορη αποστείρωση χεριών και τραυμάτων σε περιπτώσεις στις οποίες η πρόσβαση σε καθαρό νερό είναι δύσκολη
·        Αποστειρωμένες γάζες και επιδέσμους
·        Λαβίδα για την αφαίρεση επιφανειακών σωμάτων όπως αγκαθιών αχινού (η λαβίδα και η περιοχή του τραύματος πρέπει πρώτα να αποστειρώνονται με ειδικό αντισηπτικό διάλυμα)
·        Κρέμα για τσιμπήματα από κουνούπια
·        Κρέμα για τσούχτρες
·        Κρέμα για εγκαύματα
·        Κρέμα για τοπικούς ερεθισμούς
·        Αντιαλλεργικά χάπια
·        Αναλγητικά χάπια
·        Αντιπυρετικά χάπια

Το φαρμακείο αυτό δύναται να εξοπλιστεί και με άλλα φάρμακα πρώτων βοηθειών ανάλογα και με το ιατρικό ιστορικό και τα χρόνια νοσήματα του ταξιδιώτη σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό. Ορισμένα ιατρικά έγγραφα που περιγράφουν  το είδος της χρόνιας ασθένειας σε σοβαρές περιπτώσεις ενδέχεται να είναι αναγκαία. Οι καρδιοπαθείς πρέπει οπωσδήποτε να φέρουν μαζί τους πρόσφατο καρδιογράφημα.

Πηγή : http://anastasiamoschovaki1.blogspot.gr/