Εμείς θα υπενθυμίσουμε πως η τακτική κατανάλωση πρωινού με περίπου 15-20% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης συνδέεται με μια υψηλότερη πιθανότητα να επιτευχθούν τα συνιστώμενα διαιτητικά επίπεδα ορισμένων ιχνοστοιχείων. Τα παιδιά και οι έφηβοι που παίρνουν τακτικά πρωινό παρουσιάζουν επίσης βραχυπρόθεσμα βελτίωση στις σχολικές επιδόσεις.
Προϊόντα δημητριακών, όπως ψωμί, μπισκότα, ψωμί τοστ και τα διάφορα δημητριακά πρωινού θα πρέπει να παρέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό των υδατανθράκων. Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν τις βασικές πηγές πρωτεϊνών, λιπιδίων, και κάποιων ιχνοστοιχείων!
Πηγή : http://www.nutrinews.gr/