Deprecated: Optional parameter $options declared before required parameter $ad is implicitly treated as a required parameter in /home/eat08/public_html/wp-content/plugins/advanced-ads/classes/display-conditions.php on line 208
Ο χαλβάς απο ιατρική σκοπιά - dietup.gr

Ο χαλβάς απο ιατρική σκοπιά

images_aahalvas.jpg

Ο παραδοσιακός χαλβάς από ταχίνι  αποτελεί κλασσικά το γλύκισμα της Σαρακοστής. Παρά το γεγονός ότι λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και θερμίδες πρέπει να καταναλώνεται με σύνεση από διαβητικούς και παχύσαρκους ο χαλβάς έχει σημαντικά πλεονεκτήματα συγκριτικά με τα παραδοσιακά δυτικά γλυκίσματα με βούτυρο και κρέμα γάλακτος.
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον χαλβά:

·        Αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών.
·        Είναι εξαιρετική πηγή χαλκού μαγγανίου, ασβεστίου, μαγνήσιου, σίδηρου, φώσφορου, βιταμινών συμπλέγματαος Β ψευδάργυρου, σελήνιου, φυτικών ινών. Ο μοναδικός συνδυασμός βιταμινών φυτικών ινών και ιχνοστοιχείων που περιέχει ο χαλβάς συντελούν στην πρόληψη των καρκινωμάτων, στην καλή λειτουργία των οστών και του νευρικού συστήματος.
·        Είναι πλούσια πηγή φυτοστερολών, ακόρεστων λιπαρών οξέων, λιγνανών που συντελούν στην ρύθμιση της χοληστερόλης, στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στην πρόληψη της στυτικής δυσλειτουργίας, στην επιβράδυνση της γήρανσης.

·        Ο χαλβάς δεν μπορεί να καταναλωθεί από ορισμένα άτομα με αλλεργίες σε κάποιο από τα συστατικά του (συχνότερα στο σουσάμι).

Πηγή : http://anastasiamoschovaki1.blogspot.gr/