3 τρόποι να αντιμετωπίσετε τις καλοκαιρινές δηλητηριάσεις

images_adilitiriasi.jpg

Το σκηνικό λίγο πολύ γνωστό : Έχετε κάτσει στο γραφικό ταβερνάκι και απολαμβάνετε το φαγητό σας ξαφνικά αρχίζετε και αισθάνεσθε περίεργα… Μάλλον πρόκειται για δηλητηρίαση. Σήμερα, θα εξετάσουμε πώς αντιμετωπίζουμε τις δηλητηριάσεις του καλοκαιριού ανάλογα με την αιτία που μας την προκάλεσε.

Οι συμβουλές βέβαια είναι πρακτικές και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως χρειάζεται απαραίτητα η παρέμβαση εξειδικευμένου ιατρού.

1.Για τον εμετό
· Αποφύγετε το φαγητό μέχρι να σταματήσετε τελείως να κάνετε εμετό. Αργότερα φάτε κάτι ελαφρύ, κάτι που θα σας βοηθήσει στη κατακράτηση υγρών όπως : το ψωμί, το ρύζι οι μπανάνες και τα αλμυρά κρακεράκια.
· Η σόδα μπορεί να βοηθήσει με τη μείωση του εμετού.
· Μη φάτε τηγανιτά, καυτερά ή γλυκά φαγητά.
· Μη πάρετε φάρμακα χωρίς να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Η κατάποση φαρμάκων σχετικά με τη ναυτία ή τη διάρροια μπορεί να κάνουν τα συμπτώματα χειρότερα.

2.Προλάβετε την αφυδάτωση
· Ξεκινήστε να πίνετε πολλά υγρά (νερό, όχι γάλα ή προϊόντα που περιέχουν καφείνη) ξεκινώντας με μικρές γουλιές και σταδιακά αρχίστε να πίνετε κανονικά.

3.Καλέστε το γιατρό άμεσα για τη διάρροια αν
· Κρατά παραπάνω από 3 μέρες
· Αυτό συνέβη αμέσως αφού καταναλώσατε θαλασσινά ή μανιτάρια
· Ανεβάσατε πυρετό
· Βλέπετε αίμα ή μαύρα σημάδια στις εκκενώσεις σας
· Κάνετε συνέχεια εμετό
· Έχετε σημάδια αφυδάτωσης όπως : ξηρό στόμα, μείωση στην ούρηση, ζαλάδα, κούραση αυξημένος καρδιακός παλμός, ή αναπνοή.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr