images_taxinopita-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ταχίνι 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ζάχαρη 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Πορτοκάλι 1 το ξύσμα και τον χυμό του    
    Αμυγδαλόψιχα 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Σταφίδες ξανθές και μαύρες 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Γαρύφαλλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Μέλι 2 κουταλιές της σούπας    
    Σόδα ανθρακούχα 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Κονιάκ 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Φαρίνα 6 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Φρυγανιά τριμμένη 2 κουταλιές της σούπας    
    Κουβερτούρα 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ μεγάλο χτυπάμε με το μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη, ρίχνουμε σιγά σιγά την σόδα, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός της φρυγανιάς και της κουβερτούρας, χτυπάμε  καλά με το μίξερ και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Χτυπάμε να αναμειχθούν πολύ καλά όλα τα υλικά. Αλείφουμε ένα ταψί με ταχίνι, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και αδειάζουμε  το μείγμα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 18ο βαθμούς για 50 λεπτά, στις αντιστάσεις ενώ μόλις είναι έτοιμη την βγάζουμε και την πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα .

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/