Ταλιατέλες με τόνο

images_ataliatelas-me-tono-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Τόνος νερού 190 γρ    
    Ταλιατέλες 400 γρ βρασμένες    
    Λιαστές ντομάτες 200 γρ    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 τεμ ψιλοκομμένα    
    Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη    
    Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας    
    Ζωμός κότας 200 γρ    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο ,το ψιλοκομμένο σκόρδο,τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες κομμένες και αφήνουμε για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε τον τόνο, τον τεμαχίζουμε και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό κότας,το αλάτι,το πιπέρι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό , σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί τους αλλά και ανάλογα το γούστο του καθενός, τις στραγγίζουμε όπως είναι ζέστες, τις αδειάζουμε σε μια πιατέλα κι από πάνω προσθέτουμε την σάλτσα τόνου που φτιάξαμε και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/