Σπανακοπιτάκια τρίγωνα

images_spanakopitakia-trigona-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φύλλο σφολιάτας 1 πακέτο του εμπορίου    
    Σπανάκι φρέσκο 1 κιλό    
    Τυρί φέτα 300 γρ θρυμματισμένη    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ    
    Αυγό 1
    Κρεμμύδια φρέσκα 5 ψιλοκομμένα    
    Αλάτι – πιπέρι
    Άνηθο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο  

 

Εκτέλεση

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και κατεβάζουμε από την φωτιά την κατσαρόλα να κρυώσει λίγο. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη, το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε τα 2 φύλλα της σφολιάτας εμπορίου ( ή τα σπιτικά) , τα κόβουμε σε 24 τετράγωνα κομμάτια, γεμίζουμε με την γέμιση το κάθε κομμάτι και το διπλώνουμε ώστε να γίνει τρίγωνο. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

* Αν θέλουμε να φτιάξουμε σπιτικό φύλλο σφολιάτας ακολουθούμε τις οδηγίες της συνταγής Φύλλο σφολιάτας.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/