Μπιφτέκια χταποδιού

images_ampiftekia-xtapodiou-nistisima-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Χταπόδι 1 κιλό βρασμένο φρέσκο ή κατεψυγμένο    
    Νερό για βράσιμο χταποδιού    
    Ξύδι 2 κουταλιές σούπας    
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο    
    Φρυγανιά τριμμένη 4- 5 κουταλιές σούπας    
    Κρεμμύδια φρέσκα 3 ψιλοκομμένα    
    Ντομάτα 1 ψιλοκομμένη    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ρίγανη
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας    

Εκτέλεση

Βράζουμε το χταπόδι με νερό ίσα να το σκεπάζει και ξύδι μέχρι να μαλακώσει.Αφού βράσει το τεμαχίζουμε σε μικρότερα κομμάτια και το βάζουμε στο μπλέντερ να πολτοποιηθεί ελαφρώς (όχι να λιώσει τελείως). Το αφήνουμε να κρυώσει, το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο,τον μαϊντανό, την ντομάτα , την φρυγανιά, αλάτι-πιπέρι,ρίγανη και το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να το ζυμώνουμε καλά (όπως κάνουμε με τον κιμά). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο φρυγανιά ακόμη. Πλάθουμε την ζύμη μας σε σχήμα μπιφτεκιού χορταστικού και τα ψήνουμε στην σχάρα ή στο γκριλ.

*Αν θέλουμε μπορούμε να τα φτιάξουμε σαν κεφτεδάκια και να τα τηγανίζουμε αφού πρώτα τα αλευρώσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/