images_alagana-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Καλαμποκάλευρο 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Νωπή μαγιά 50 γρ.    
    Νερό 2 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό    
    Σουσάμι
    Ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού    

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, ενώνουμε το αλεύρι,το καλαμποκάλευρο, την ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε την μαγιά, τα 2 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό και τα ζυμώνουμε όλα μαζί να γίνει μια ζύμη,που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί για περίπου 30 λεπτά.

Μετά από τα 30 λεπτά κόβουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη.Με τον πλάστη ανοίγουμε μακρόστενα τα δύο κομμάτια ζύμης πασπαλίζοντας με αλεύρι. Βάζουμε και τις δύο ζύμες που ανοίξαμε σε λαδωμένο ταψί και με τα δάκτυλα μας τις ανοίγουμε περισσότερο. Ραντίζουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τις αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστούν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ανάλογα τον φούρνο μας.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/