Γιατί καμία δίαιτα από μόνη της δεν είναι αποτελεσματική..

images_anodiat.jpg

Στη σύγχρονη διαιτολογία χρειάζεται κανείς όχι μόνο να ακολουθήσει ένα υποθερμιδικό διαιτολόγιο, αλλά να αλλάξει τη διατροφική του συμπεριφορά και να «σπάσει» όλες εκείνες τις λανθασμένες συνήθειες που του έφεραν σε βάθος χρόνου το υπερβάλλον βάρος. Μπορείτε λοιπόν να απευθυνθείτε σε έναν πτυχιούχο διαιτολόγο, εξειδικευμένο στη τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς, ο οποίος θα καταρτίσει ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο, θα σας ακούσει, θα κατανοήσει τους στόχους σας, θα σας καθοδηγήσει και θα σας βοηθήσει να υιοθετήσετε τις σωστές διατροφικές συνήθειες προκειμένου να χάσετε κιλά, αλλά και να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

Κάντε μικρά βήματα τη φορά..
-Θέστε κίνητρα και στόχους με βάση την καλή υγεία και αλλά και τα προσωπικά σας «θέλω».
-Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς διατροφικούς πειρασμούς. Πριν ενδώσετε σκεφτείτε αν πραγματικά το έχετε ανάγκη. Αν ναι, 2-3 κουταλιές ή μπουκιές σας αρκούν για να νιώσετε την απόλαυση του. Αν τελικά δεν το έχετε ανάγκη, «προσπεράστε» το.
-Καταναλώστε το γεύμα σας σε ψυχική ηρεμία, με φίλους, συνεργάτες, γονείς. Φροντίστε το γεύμα σας να μη διαρκεί λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά.
-Μη στερείστε. Σημάδια στέρησης είναι ικανά να σας βγάλουν από το στόχο σας. Φροντίστε να καταναλώνετε όλες τις ομάδες τροφίμων σε συγκεκριμένη συχνότητα και ποσότητα.
-Να θυμάστε: παν μέτρον άριστον

Πηγή : http://www.nutrimed.gr