Υλικά
Πλιγούρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 τεμ ψιλοκομμένα
Ντομάτες 2 τεμ ψιλοκομμένες
Λεμόνια 2 τεμ χυμό και 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα
Μαϊντανός 1 ματσάκι ψιλοκομμένο
Δυόσμος φρέσκος 2 -3 κλωναράκια ή 1 κουτάλι της σούπας ξερός
Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι- πιπέρι
Νερό 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το πλιγούρι με το νερό να μουσκέψει για 30 λεπτά και το στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια , τα πλένουμε , τα ψιλοκόβουμε, πλένουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε, πλένουμε τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε όλα μαζί σε σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τον χυμό των λεμονιών , το ξύσμα, το αλάτι και την γλυκιά πάπρικα και περιχύνουμε την σαλάτα. Την βάζουμε στο ψυγείο περίπου για 60 λεπτά πριν την σερβίρουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/