Πουρές σπανάκι

images_apoyres-spanaki-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σπανάκι 1 κιλό (φρέσκο ή κατεψυγμένο)    
    Γάλα 1/3 φλυτζάνι τσαγιού ζεστό    
    Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας    
    Πατάτα 1 βρασμένη    
    Άνιθο 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο    
    Τυρί κρέμα 50 γρ    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, το βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό περίπου 10 λεπτά και μετά το σουρώνουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει εντελώς.Βράζουμε την πατάτα μέχρι να μαλακώσει. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το σπανάκι και το άνιθο, τα σοτάρουμε ελαφρώς , τα γυρίζουμε συνέχεια, προσθέτουμε την βρασμένη πατάτα κομμένη σε κομμάτια και τα πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα με το μπλέντερ χειρός. Στην συνέχεια βάζουμε το τυρί κρέμα, το γάλα ζεστό, αλάτι, πιπέρι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνουν μια απαλή μάζα και είναι έτοιμος!

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/