Υλικά
Πατάτες 1 κιλό (ή όσες θέλουμε)
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
Ρίγανη
Χυμός λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας προαιρετικά
Αλάτι-πιπέρι
Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη προαιρετικά
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές κάθετες φέτες (σαν τηγανιτές) ή σε λεπτές φέτες στρογγυλές και τις βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό για 3 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την ρίγανη, αν θέλουμε τον χυμό λεμονιού και το σκόρδο και ανακατεύουμε να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά που προσθέσαμε. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν (ανάλογα τον φούρνο μας).
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/