Μπορώ να χάσω βάρος αν χωρίσω την προπόνηση μέσα στην ημέρα;

images_rithmos-apolias-varous-4.jpg

Απάντηση: Πολλές μελέτες ανακάλυψαν πως οι σύντομες περίοδοι άσκησης μέσα στην ημέρα, παρουσιάζουν τα ίδια οφέλη με την συνεχόμενη  προπόνηση. Σε μια μελέτη, οι ειδικοί σύγκριναν διαφορετικές ομάδες ασκούμενων:

    Aτομα που δεν γυμνάζονται
    Ασκούμενοι που εκτελούν δυο 15λεπτες προπονήσεις
    Ασκούμενοι που εκτελούν μια 30λεπτη προπόνηση, και
    Ασκούμενοι που εκτελούν τρεις 10λεπτες προπονήσεις

Το συμπέρασμα; Όλες οι αθλούμενοι έχασαν βάρος και αύξησαν την αντοχή τους  ανεξάρτητα από την ομάδα προπόνησης. Η μόνη ομάδα που δεν είδε τυχόν αλλαγές ήταν ομάδα που δεν γυμνάζονταν.

Αν δεν έχετε πολύ χρόνο στην διάθεσή σας και επιθυμείτε να χωρίσετε την προπόνησή σας σε μικρότερες σύντομης διάρκειας προπονήσεις, διότι αυτό λειτουργεί καλύτερα για σας μέσα στην ημέρα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι «δεν θα κάψετε πολλές θερμίδες και δεν θα έχετε καλά αποτελέσματα». Το κλειδί είναι να βρείτε ένα πρόγραμμα που λειτουργεί καλύτερα για σας. Η μοναδική φορά που μπορείτε να ανησυχείτε για την συνεχή άσκηση σε σχέση με σύντομης διάρκειας άσκησης είναι στην περίπτωση που  προπονείστε για ένα συγκεκριμένο άθλημα ή διαγωνισμό και θα χρειαστεί να εκτελέσετε συνεχόμενη προπόνηση για να προετοιμάσετε το σώμα σας πιο σωστά.

Πηγή : http://www.fitstudio.gr/