Μοσχαρίσια γλώσσα κοκκινιστή

images_mosxarisia-glossa-kokkinisti-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μοσχαρίσια γλώσσα γάλακτος 1 1/2 κιλό    
    Καρότα 2 τεμ    
    Κρεμμύδια ξερά 2 (το ένα ψιλοκομμένο , το άλλο ολόκληρο)    
    Φύλλο δάφνης 1 – 2 τεμ    
    Σέλινο 1 – 2 κλωναράκια    
    Αλάτι- πιπέρι
    Ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές σούπας    
    Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί    

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά την γλώσσα είτε είναι φρέσκια είτε κατεψυγμένη και την αφήνουμε για 2 – 3 ώρες σε κρύο νερό, αλλάζοντας το νερό συχνά μέχρι να παραμείνει καθαρό χωρίς αίμα.Την βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να την σκεπάζει, την αφήνουμε να βράσει, μόλις πάρει την πρώτη βράση την βγάζουμε και πετάμε το πρώτο νερό. Ξαναγεμίζουμε με νερό και μόλις ζεσταθεί λίγο το νερό βάζουμε πάλι την γλώσσα μέσα,το ένα κρεμμύδι καθαρισμένο και ολόκληρο,τα καρότα καθαρισμένα και ολόκληρα, το σέλινο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει η γλώσσα (αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα θέλει μόνο 15 λεπτά βράσιμο). Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αφαιρούμε την πέτσα της.Όταν κρυώσει εντελώς την κόβουμε σε φέτες.Κρατάμε λίγο από το νεράκι που την βράσαμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σοτάρουμε ελαφρώς, βάζουμε τις φέτες  γλώσσας μέσα να τις σοτάρουμε λίγο μαζί με το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα ντοματάκια κον κασέ. Πολτοποιούμε το βρασμένο καρότο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, βάζουμε το νεράκι από τον ζωμό της γλώσσας που κρατήσαμε, αλάτι – πιπέρι και το αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά. Συνοδεύεται ευχάριστα  με ρύζι , με πουρέ πατάτας ή με τηγανητές πατάτες.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/