Κουνέλι στάμνας

images_akoyneli-stamnas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κουνέλι κομμένο σε μερίδες 1 1/2 κιλό ή 2 κιλά    
    Κρεμμύδια 3 τεμ.κομμένα ροδέλες    
    Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας    
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας    
    Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Λευκό κρασί ξηρό 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Γιαούρτι στραγγιστό 2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Δενδρολίβανο 1 κουτάλι της σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι
    Νερό ίσα να σκεπάσει το κουνέλι    

Εκτέλεση

Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε τα ελαιόλαδο, το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια που τα έχουμε κόψει σε ροδέλες, το σκόρδο που το έχουμε ψιλοκόψει και τις μερίδες από το κουνέλι. Πασπαλίζουμε με αλεύρι το κουνέλι και το σβήνουμε με το κρασί. Μεταφέρουμε τα υλικά της κατσαρόλας στην στάμνα, βάζουμε νερό ίσα να καλυφθεί το κουνέλι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για περίπου 80 λεπτά στον φούρνο στους 150 βαθμούς πάνω & κάτω μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και το αφήνουμε να ψηθεί για ακόμη 10 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο , πασπαλίζουμε με δενδρολίβανο και σερβίρουμε.

* Αν δεν έχουμε στάμνα, όπως είναι στην ρηχή κατσαρόλα,προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπάζει το κουνέλι και το αφήνουμε να βράσει για 80 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και το αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/