Κοτόπουλο στον φούρνο

images_akotopoulo-ston-fourno-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κοτόπουλο 1 ολόκληρο κομμένο σε μερίδες    
    Πατάτες 1 1/2 κιλό    
    Λεμόνια 3 τον χυμό τους    
    Πορτοκάλι 1 τον χυμό του    
    Κύβος κότας 1 τεμ    
    Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας    
    Μουστάρδα 2 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ρίγανη
    Νερό 2 ποτήρια νερού    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το πλένουμε καλά. Καθαρίζουμε τις πατάτες ,τις πλένουμε, τις κόβουμε και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό μόνο για 5 λεπτά (έτσι κερδίζουμε χρόνο στο ψήσιμο). Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού,τον χυμό πορτοκαλιού,τον κύβο,την μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει ο κύβος. Βάζουμε αλάτι,πιπέρι,ρίγανη στο κοτόπουλο μετά το αλείφουμε με ένα μέρος από το  μείγμα του ελαιόλαδου που ετοιμάσαμε και το τοποθετούμε στο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε και τις πατάτες, αφού τις στραγγίξαμε πρώτα και τις προσθέτουμε στο ταψί. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα από το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το νερό. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά (στο ενδιάμεσο του ψησίματος μπορούμε να γυρίσουμε τις μερίδες κοτόπουλου ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/