5 tips για να μην αγχώνεσαι όταν πηγαίνεις στη δουλειά οδηγώντας

images_business-woman-driving-car.jpg

Ο πρωινός αγώνας δρόμου για να φτάσεις στη δουλειά στην ώρα σου σίγουρα δεν είναι πιο ευχάριστη φάση της μέρας.

Το αντίθετο μάλιστα. Σύμφωνα με την ερευνήτρια Dr. Mary Ann McLaughlin του Mount Sinai Medical Center της Νέας Υόρκης, η ένταση της καθημερινής οδήγησης μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της αδρεναλίνης που συνεπάγεται την αύξηση της πίεσης. Το οποίο ως γνωστόν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία και ειδικότερα στην καρδιά.

Ακολούθησε μερικά απλά tips για να χαλαρώνεις κατά τη διάρκεια της “ειδικής διαδρομής”:

1. Φύγε από το σπίτι 15-20 λεπτά νωρίτερα. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξυπνήσεις πιο νωρίς αλλά και ότι θα αποφύγεις το στρες που νιώθεις όταν διαπιστώνεις ότι ενώ θα έπρεπε να έχεις φτάσει στη δουλειά είσαι ακόμη κολλημένη στην κίνηση.

2. Επίτρεψε στο διπλανό οδηγό που θέλει να μπει στη λωρίδα σου να το κάνει. Θα καθυστερήσεις μόνο μερικά δευτερόλεπτα και το κάρμα θα στο ξεπληρώσει.

3. Μη βρίζεις. Όλοι κάνουμε λάθη όταν οδηγούμε και ναι κάποιοι οδηγοί είναι αγενείς και θρασείς. Αγνόησέ τους. Το πιθανότερο είναι ότι δε θα τους ξαναδείς ποτέ.

4. Μην αγχώνεσαι για το χρόνο. Εάν έχεις καθυστερήσει έχεις καθυστερήσει. Αυτό δεν αλλάζει. Τηλεφώνησε στη δουλειά (χρησιμοποιώντας Hands-free!) και πες ότι θα αργήσεις λίγο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.

5. Άκου μια εκπομπή που σου αρέσει στο ραδιόφωνο ή ένα cd με τα αγαπημένα σου τραγούδια. Η μουσική θα σου φτιάξει τη διάθεση.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr