4 τρόποι για να «σώσετε» το γάμο σας

images_γυναίκα_σχέση.jpg

Ο σύντροφος, ο γάμος, ο μήνας του μέλιτος, η οικογένεια είναι σχεδόν πάντα μέσα στο πρόγραμμα του γάμου. Τα περιττά κιλά όμως ήταν ποτέ μέσα στα σχέδια; Έρευνες δείχνουν πως η αύξηση του βάρους μετά το γάμο είναι σύνηθες φαινόμενο και μάλιστα η ανοδική πορεία της ζυγαριάς ξεκινά από τα φρέσκο-παντρεμένα ζευγάρια ή ακόμη και από τα ζευγάρια που απλά συγκατοικούν. Η συντροφική ζωή, λοιπόν, σίγουρα κρύβει διατροφικές παγίδες. Τι μπορείτε να κάνετε;

Μην ταυτίζεστε. Οι άντρες χρειάζονται περισσότερη ενέργεια, συνεπώς και περισσότερο φαγητό από εσάς. Μπορεί ο σύντροφος να ζητάει την παρέα σας όσο τρώει, αλλά δεν χρειάζεται να επιβαρυνθείτε με περιττές θερμίδες. Φάτε μόνο όταν πεινάτε και με βάση τις δικές σας ανάγκες. Μην παρασύρεστε απλά και μόνο για την παρέα.

Τέρμα τα χατίρια. Ίσως ζητάει αγαπημένα του φαγητά που συχνά λειτουργούν ως ενεργειακή βόμβα για τον οργανισμό, αλλά αν ενδίδετε καθημερινά στις προσδοκίες του η ζυγαριά σίγουρα θα σας απογοητεύσει. Σαν ζευγάρι μπορείτε να βρείτε τη χρυσή τομή που θα περιλαμβάνει υγιεινές διατροφικές επιλογές που μπορείτε και οι δύο να ακολουθήσετε. Μπορείτε να επιλέξετε τις light εκδοχές διαφόρων τροφίμων που έχουν λιγότερες θερμίδες από τα αντίστοιχα πλήρη. Επίσης, εμπλουτίστε τη διατροφή σας με φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρια και ορίστε μία ημέρα της εβδομάδας που θα μαγειρεύετε κάποιο φαγητό της επιλογής του συζύγου. Θυμηθείτε πως οι μαγειρικές σας επιδόσεις δεν αναδεικνύονται μόνο στα υπερθερμιδικά πιάτα.

Έξοδος για φαγητό; Κόψτε το στη μέση! Οι μερίδες που σερβίρονται στα εστιατόρια είναι αναμφισβήτητα για δύο. Αντί να φουσκώσετε προτιμήστε να μοιραστείτε μία σαλάτα και ένα κυρίως πιάτο. Την ίδια τακτική μπορείτε να ακολουθήσετε και με το επιδόρπιο. Έτσι γλιτώνετε και χρήμα αλλά και θερμίδες.

Δίαιτα με παρέα. Η προσπάθεια για απώλεια βάρους θα γίνει ευκολότερη αν δεν την κάνετε μόνη σας. Ζητήστε από το σύντροφό σας ενθάρρυνση καθώς και να μη σας φέρνει αντιμέτωπη με πειρασμούς. Εξηγήστε του πόσο σημαντικό είναι για σας να ακολουθείτε μία ισορροπημένη διατροφή που θα βελτιώσει τόσο την υγεία όσο και τη σιλουέτα σας. Άλλωστε είναι μία προσπάθεια που κάνετε πρώτα για τον εαυτό σας αλλά και για τον ίδιο αφού, όπως μαρτυρούν τα ερευνητικά δεδομένα, χωρίς τα περιττά κιλά ο γάμος σας θα είναι πιο ευτυχισμένος! Επίσης μπορείτε να τον κάνετε σύμμαχο βάζοντάς τον σε μία παρόμοια διαδικασία. Άλλωστε και οι άνδρες λανθασμένα θεωρούν το στομάχι γοητεία! Η άσκηση θα συμβάλλει στο να διατηρήσετε τη φόρμα σας και εδώ η συντροφικότητα βοηθάει. Παρακινήστε ο ένας τον άλλο και βρείτε χρόνο να κάνετε δραστηριότητες από κοινού, μετατρέποντας τη γυμναστική σε παιχνίδι.

Παντρεμένοι ή όχι, ο λόγος που βάζουμε κιλά είναι ότι καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειαζόμαστε. Αυτή τη φορά πείτε το μεγάλο «όχι» και μην παραμελήσετε τον εαυτό σας. Δώστε απλόχερα την αγάπη σας και… τσιγκουνευτείτε στις μερίδες σας!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr