Ρολό μοσχαρίσιο

images_rolo-mosxarisio-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μοσχάρι 2 1/2 κιλά    
    Κολοκυθάκια 2 τεμ κομμένα μπαστουνάκια    
    Φασολάκια 10 τεμ κομμένα μπαστουνάκια    
    Καρότα 2 τεμ κομμένα μπαστουνάκια    
    Πιπεριές Φλωρίνης 2 τεμ κομμένες μπαστουνάκια    
    Πιπεριά πορτοκαλί 1 τεμ κομμένη μπαστουνάκια    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ κομμένα ροδέλες    
    Σκόρδο 2 σκελίδες λιωμένες    
    Τυρί καπνιστό 150 γρ ή της αρεσκείας μας
    Λευκό κρασί 1 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Δεντρολίβανο 1/2 κουτάλι της σούπας    
    Θυμάρι 1/2 κουτάλι της σούπας    
    Μαϊντανός 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος    
    Αλάτι- πιπέρι -πάπρικα
    Ελαιόλαδο 1 1/2 κουταλιά
    Νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κουτάλι της σούπας    
    Μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού    

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει το κρέας και να μας το ανοίξει σαν ένα μεγάλο σνίτσελ, να μας το χτυπήσει να απλώσει.Βράζουμε τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια περίπου 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τα λαχανικά ,τα καρότα, τις πιπεριές και το τυρί σε μπαστουνάκια. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τρίβουμε με το λιωμένο σκόρδο. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλες. Σε μπολ βάζουμε τα λαχανικά, το τυρί, τα μυρωδικά,την πάπρικα, αλάτι- πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ανοίγουμε το κρέας στον πάγκο της κουζίνας και ξεκινάμε από την άκρη του κρέατος να στρώνουμε το μείγμα. Διπλώνουμε καλά το κρέας σε ρολό,κλείνουμε τις άκρες και δένουμε με σπάγκο,έτσι ώστε να μη μας φύγει η γέμιση (το περνάμε αν θέλουμε σε δίχτυ). Σε κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψε, σοτάρουμε το ρολό από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι, συνεχίζουμε να το σοτάρουμε, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπάζει το ρολό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου για 15 λεπτά.  Το μεταφέρουμε σε ταψί και το βάζουμε να ψηθεί στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο προς το τέλος για να πάρει χρώμα. Αφού ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο . Το ζουμί που έμεινε  στο ταψί και αν βγήκε λίγη γέμιση εκτός, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι να βράσουν με το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προς το τέλος προσθέτουμε την μουστάρδα και ανακατεύουμε. Κόβουμε το ρολό σε φέτες, περιχύνουμε με την σάλτσα και το απολαμβάνουμε με συνοδεία πουρέ ,  ζυμαρικά , πιλάφι ή με πατάτες τηγανιτές.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/