Μπάμιες τηγανιτές

images_μπάμιεςτηγάνι.jpg

Υλικά

    Μπάμιες 300 γρ καθαρισμένες φρέσκες η κατεψυγμένες    
    Φαρίνα 1/2 ποτήρι    
    Μπύρα 1/2 κουτί    
    Ταμπάσκο 2 – 3 σταγόνες    
    Μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Αλάτι
    Κέτσαπ 1 κουταλιά σούπας    
    Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα  

 

Για την σος γιαουρτιού

    Γιαούρτι 250 γρ    
    Σκόρδο 1 -2 σκελίδες λιωμένες    
    Πάπρικα 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Δυόσμος λίγο ψιλοκομμένος    
    Αλάτι
    Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μπάμιες κυκλικά ,τις πλένουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Αφήνουμε να πάρουν 1 – 2  βράσεις , τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ,το αλάτι, την κέτσαπ,το ταμπάσκο και σταδιακά την μπύρα μέχρι να έχουμε έναν χυλό ούτε αραιό ούτε πολύ πηχτό, ίσα να στέκεται πάνω στις μπάμιες (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλη μπύρα αυτό το βλέπουμε στην πράξη). Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την σος, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τηγανίσουμε τις μπάμιες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, βουτάμε τις μπάμιες στο κουρκούτι που φτιάξαμε και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και σερβίρουμε έτσι όπως είναι ζεστές συνοδεύοντας με την σος γιαουρτιού.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/