Κουλούρια γάλακτο

images_koulouria-galaktos-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Γάλα 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού    
    Φαρίνα 4 1/2 φλιτζάνια τσαγιού κοσκινισμένο    
    Ζάχαρη καστανή 1/2 φλιτζάνι τσαγιού    
    Βούτυρο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λιωμένο    
    Ξύσμα λεμονιού απο 1 λεμόνι    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Αυγό 1 τεμ μόνο τον κρόκο  

 

Εκτέλεση

Σε μπολ μεγάλο βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα και τον κρόκο αυγού. Δουλεύουμε με το χέρι μας και προσθέτουμε το γάλα σιγά – σιγά. Ζυμώνουμε πολύ καλά να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη ,την αφήνουμε να ξεκουραστεί  περίπου για 15 λεπτά. Πλάθουμε σε κουλουράκια λαδώνοντας ελαφρώς τα χέρια μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε ελαφρώς τον κρόκο αυγού και τα αλείφουμε. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 15 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/