Τάρτα κοτόπουλο με μπεσαμέλ

images_tarta-kotopoulo-me-mpesamel-chefoulis.gr_-600x407.jpg

Υλικά

    Κοτόπουλο 250 γρ βρασμένο    
    Πιπεριές Φλωρίνης 2 τεμ ψιλοκομμένες    
    Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος    
    Κασσέρι 100 γρ τριμμένο    
    Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη    
    Αυγό 1 τεμ    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3-4 κουταλιές σούπας    
    Γάλα 500 γρ    
    Βούτυρο 4 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο
    Ελαιόλαδο

Για την ζύμη

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Βούτυρο 150 γρ σε θερμοκρασία δωματίου    
    Νερό όσο πάρει    

Εκτέλεση

Για την ζύμη :  Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα βαθύ μπολ, τα ζυμώνουμε και προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί, μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο. Την ανοίγουμε με τον πλάστη και την στρώνουμε σε φόρμα τάρτας, την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, την σκεπάζουμε με λαδόκολλα, βάζουμε πάνω της για βάρος όσπρια και την ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Για την γέμιση : Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το κόβουμε σε κομματάκια , κόβουμε και τις πιπεριές σε κομματάκια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προς το τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για την μπεσαμέλ : Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι , ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα με γρήγορες κινήσεις να μην μας σβολιάσει. Ρίχνουμε και τα τριμμένα τυριά, ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αυγό ,το αλάτι,το πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε μέσα την γέμιση κοτόπουλο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Συναρμολόγηση : Αφαιρούμε την λαδόκολλα από την τάρτα μας, αδειάζουμε μέσα την γέμιση, την στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και την ψήνουμε για 35 λεπτά στον φούρνο μέχρι να ροδίσει (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να δέσουν τα υλικά και την απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/