Πέρκα σχάρας με σος μουστάρδας

images_πέρκα.jpg

Υλικά

    Φιλέτο πέρκας 1 κιλό    
    Αλάτι-πιπέρι
    Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας    

Για την σος

    Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι τσαγιού    
    Σκόρδο 1 σκελίδα μικρή πολτοποιημένη    
    Μουστάρδα πικάντικη 2 κουταλιές γλυκού    
    Λεμόνι 1 1/2 τον χυμό του    
    Αλάτι – πιπέρι
    Λεμονοπίπερο 1/2 κουταλάκι γλυκού    

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φιλέτα πέρκας και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν πάρα πολύ καλά. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και απλώνουμε τα φιλέτα μας αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει και από τις δύο πλευρές τους. Αφού ψηθούν καλά από την μία πλευρά, τα γυρίζουμε από την άλλη. Μόλις είναι έτοιμα τα σερβίρουμε στα πιάτα. Παράλληλα κι όσο ψήνεται το ψάρι φτιάχνουμε την σος, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά και χτυπώντας μερικά δευτερόλεπτα στο μπλέντερ, δοκιμάζοντας μήπως θέλουμε να προσθέσουμε κάτι από τα υλικά μας ανάλογα με την προτίμηση μας στην γεύση.Περιχύνουμε τα φιλέτα πέρκας με την σος  και σερβίρουμε ζεστό.

* Το λεμονοπίπερο μπορείτε να το προμηθευτείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά και συνδυάζει το άρωμα του λεμονιού (με κοκκώδης υφή)  και μία πιπεράτη γεύση.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/