Ο γάμος βλάπτει σοβαρά… τη ζυγαριά σας

images_ωγαμος.jpg

Τα παντρεμένα ζευγάρια βάζουν 1,8 κιλά το χρόνο.

Είναι μία από τις ωραιότερες ημέρες, που σηματοδοτεί την «επίσημη» έναρξη της κοινής ζωής των ζευγαριών.

Η ημέρα του γάμου τους.

Σύμφωνα όμως με μια νέα έρευνα, είναι και η ημέρα που ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση στη «μάχη» με τη… ζυγαριά σας, καθώς τα ερωτευμένα ζευγάρια φαίνεται ότι βάζουν κατά μέσο όρο 1,8 κιλά το χρόνο, από την ημέρα που θα ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου κι έπειτα!

Το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς που προκαλεί μια σταθερή σχέση κάνει πολλούς να… εγκαταλείπουν τις δίαιτες και τα υγιεινά διατροφικά προγράμματα, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση παραπανίσιων κιλών στο σώμα τους.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που έγινε σε 1.000 άτομα στη Μ. Βρετανία, φαίνεται ότι πολλά παντρεμένα ζευγάρια βλέπουν τους δείκτες της ζυγαριάς τους να μετακινούνται… πέντε κιλά επιπλέον σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια από την ημέρα του γάμου τους.

Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο φαίνεται ότι συμβαίνει αυτό είναι ότι περνούν όλο και περισσότερο χρόνο μένοντας μέσα στο σπίτι, τρώγοντας σνακ μπροστά από την τηλεόραση.

Τα «τακτοποιημένα» ζευγάρια νιώθουν λιγότερη πίεση να δείχνουν όμορφα και ελκυστικά για το αντίθετο φύλο, καθώς έχουν ήδη βρει το άλλο τους μισό.

Η γέννηση ενός παιδιού αποτελεί έναν ακόμη λόγο, για τον οποίο βάζουν κιλά οι γυναίκες.

Το 72% εκείνων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφερε, ότι ένιωθε μεγαλύτερη πίεση και άγχος να παραμείνει αδύνατο και να έχει ωραίο σώμα όταν ήταν «single», κι αυτό γιατί εξακολουθούσαν να είναι στη «διαδικασία αναζήτησης συντρόφου».

Το 82% παραδέχτηκε ότι έβαλε βάρος μετά το γάμο, ή όντας μέσα σε μια σταθερή και μακροχρόνια σχέση, με το 54% να δηλώνει ότι αυτό ίσχυε και για τους δύο συντρόφους.

Οι διατροφικές συνήθειες των ζευγαριών αλλάζουν μετά το γάμο, με τον ένα σύντροφο να ακολουθεί το παράδειγμα του άλλου, καταλήγει το δημοσίευμα της Daily Mail. Έτσι, αν ένας από τους δύο αρχίσει να χαλαρώνει και να βάζει κιλά, η πίεση να παραμείνει σε καλή σωματική κατάσταση μειώνεται για τον άλλον.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr