Αυξήστε τις εργασιακές επιδόσεις σε… 10 λεπτά!

images_Top-ten-sexist-office-behaviours.jpg

Άλλη μία από αυτές τις περίεργες μέρες στη δουλειά, που το μυαλό υπολειτουργεί και το σώμα επιτελεί μηχανικά τις λειτουργίες του. Από αυτές που οι λέξεις στην οθόνη του υπολογιστή αρχίζουν να μοιάζουν με καρικατούρες και τα βλέφαρά σας έχουν μία πτωτική τάση, σαν να σας προκαλούν να τα παρατήσετε όλα και να πέσετε για ύπνο… Ένα δεκάλεπτο διάλειμμα σίγουρα θα βοηθούσε. Μπορεί να μη συγκρίνεται με ένα 10ήμερο αδείας, παρόλα αυτά θα σας προμηθεύσει με την ενέργεια που χρειάζεστε προκειμένου να εργαστείτε αποτελεσματικά. Πώς να το αξιοποιήσετε;

«Η καλή μέρα, απ’ το πρωί φαίνεται»: αλλά οι έντονοι ρυθμοί ζωής συχνά μας αναγκάζουν να παραλείπουμε το πρώτο και βασικότερο γεύμα της ημέρας. Αν κι εσείς ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που φτάνουν στη δουλειά τους νηστικοί, τουλάχιστον φροντίστε να κάνετε ένα διάλειμμα και να καταναλώσετε εκεί το πρωινό σας. Πώς αλλιώς θα εξασφαλίσετε τα απαραίτητα επίπεδα ενέργειας για να αντεπεξέλθετε στις αυξημένες απαιτήσεις;

Προσθέστε κίνηση: Επιλέξτε τα σκαλιά αντί για το ασανσέρ, φροντίστε να αναλάβετε οι ίδιοι κάποιες εξωτερικές δουλειές ή περπατήστε λίγη ώρα στους διαδρόμους της εταιρίας σας. Ένας σωματικά δραστήριος τρόπος ζωής συμβάλλει στη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους ιστούς, εξασφαλίζοντας μέσα σε όλα τ’ άλλα και την αντοχή σας!

Πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ: Η καφεΐνη που περιέχει ο καφές ασκεί ήπια διεγερτική δράση στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η προσοχή, η συγκέντρωση και η βραχυπρόθεσμη μνήμη σας. Δώστε λοιπόν 10 λεπτά «άδεια» στον εαυτό σας να απολαύσετε τον παγωμένο φραπέ σας ή ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ, η καφεΐνη τους θα σας διεγείρει το πνεύμα, ενώ ταυτόχρονα θα προσλάβετε και μια ισχυρή δόση αντιοξειδωτικών.

Φάτε σοκολάτα: Λόγω της περιεκτικότητάς της σε αντιοξειδωτικά συστατικά, έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ άλλες μελέτες υποστηρίζουν πως συμβάλλει στην ενίσχυση της μνήμης. Μπορεί να είναι «διεγερτική», όμως μη ξεχνάτε πως μια πλάκα σοκολάτας 100γρ έχει κατά μέσο όρο 500-550 θερμίδες. Εντάξτε τη στη διατροφή σας μέτρο όταν πραγματικά χρειάζεστε ένα γλυκό break!

Γελάστε: Μπορεί ακόμη να μην υπάρχουν μελέτες που δείχνουν συσχέτιση ανάμεσα στο γέλιο και την υγεία, κανένας όμως δε μπορεί να αμφισβητήσει πως γελώντας θα φτιάξετε τη διάθεσή σας. Έτσι κατά τη διάρκεια του διαλείμματός σας αναζητήστε κάτι που θα «σπάσει» το χειλάκι σας. Εντοπίστε αστεία videos, διαβάστε το αγαπημένο σας blog, ή πειράξτε κάποιον συνάδελφό σας. Άλλωστε, εργασία και χαρά πρέπει πάντοτε να πάνε.. «πακέτο»!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr