Τρουφάκια με μέλι

images_troufakia-me-meli-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μέλι 3 κουταλιές της σούπας    
    Βούτυρο ή μαργαρίνη 4 κουταλιές της σούπας    
    Σοκολάτα γάλακτος 170 γρ    
    Κουβερτούρα 125 γρ    
    Αμύγδαλα 150 γρ ψίχα ψημένη    

Για την επικάλυψη

    Άχνη ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας    
    Κακάο 3 κουταλιές της σούπας    

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, τα ψιλοκόβουμε και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι, το βούτυρο ή τη μαργαρίνη ,την σοκολάτα γάλακτος, την κουβερτούρα και τα λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί. Προσθέτουμε το ψημένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να πήξει το μείγμα. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά τρουφάκια. Σε  ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο, τα ανακατεύουμε και κυλάμε μέσα τα τρουφάκια να καλυφθούν από το κακάο. Τα τοποθετούμε σε ρηχή πιατέλα και τα  βάζουμε πάλι στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/