Να τρώτε ξηρούς καρπούς….

images_almond_allergy.jpeg

Τα καρύδια, αμύγδαλα και φιστίκια περιέχουν μια πολύ δραστική ουσία που ενδεχομένως, παρεμποδίζει την εμφάνιση καρκινικών όγκων.

Αυτή η ουσία που ονομάζεται inositolpentakisphosphate παρεμποδίζει ένα ένζυμο που εμπλέκεται στην ανάπτυξη καρκινωμάτων.

Τα καρύδια περιέχουν επίσης πολλές σημαντικές βιταμίνες, διατροφικά στοιχεία, φυτοχημικά και υγιή μονοακόρεστα λίπη που διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα την χοληστερίνη και παρεμποδίζουν την απόφραξη των αρτηριών.

Βέβαια τρώτε ξηρούς καρπούς με μέτρο για να αποφύγετε τις πολλές θερμίδες.

Πηγή : http://www.newsdiet.gr/

Κριαράς Νικόλαος,Διαιτολόγος-Διατροφολόγος