Κολοκυθόπιτα με ρύζι χωρίς φύλλο

images_kolokuthopita-me-rizi-xoris-fullo-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κολοκύθα ή κολοκύθια 1 κιλό ή 3-4 κολοκύθια μεγάλα    
    Ρύζι γλασέ 300 γρ    
    Κρεμμύδια 2 τεμ μεγάλα ξερά    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 3 τεμ    
    Σκόρδο 2 σκελίδες    
    Αυγά 3 τεμ    
    Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη    
    Μπέικον 5-6 φέτες ψιλοκομμένες και σοταρισμένες    
    Γάλα 1/2 κούπα τσαγιού    
    Δυόσμος 1/2 ματσάκι φρέσκος ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξερός    
    Βασιλικός 4 φύλλα ψιλοκομμένα    
    Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα    
    Αλάτι- πιπέρι
    Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Ελαιόλαδο 1/2 κούπα τσαγιού.  

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την κολοκύθα ή τα κολοκύθια,τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ,πολτοποιούμε και τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα και τα σκόρδα. Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και αρχίζουμε να σοτάρουμε τα παραπάνω υλικά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους. Παράλληλα βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Σε μπολ μεγάλο χτυπάμε ελάχιστα τα αυγά, προσθέτουμε το ρύζι,το μείγμα από τα κολοκύθια,το μπέικον ψιλοκομμένο και σοταρισμένο, το γάλα, το μοσχοκάρυδο,τον δυόσμο,τον βασιλικό, αλάτι,πιπέρι,πάπρικα και την κεφαλογραβιέρα τριμμένη (κρατάμε  λίγη για πασπάλισμα στο τέλος). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί πολύ καλά κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα, κόβουμε και σερβίρουμε.

* Τρώγεται ζεστή και κρύα

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/