Κεμπάπ κοτόπουλο

images_kebab-kotopoulou-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κιμά από κοτόπουλο 1 κιλό (μισό από στήθος και μισό από μπούτι)    
    Κρεμμύδια 2 τριμμένα στον τρίφτη    
    Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Αυγά 2    
    Ρίγανη 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Αλάτι-πιπέρι
    Τζίντζερ 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Φρυγανιά τριμμένη 1 φλιτζάνι τσαγιού    
    Ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του καφέ    

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.Τα προσθέτουμε στον κιμά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε τον κιμά να ανακατευτούν καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να αναμιχθούν οι γεύσεις. Πλάθουμε σε στενόμακρα κεμπάπ και ψήνουμε είτε στα κάρβουνα είτε σε ψηστιέρα αλείφοντας με λίγο λαδάκι. Αν θέλουμε τα συνοδεύουμε με πίτες για σουβλάκια και με σαλάτα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/