Ερωτικό δείπνο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

images_valentinos-2011.jpg

Εξωτική Σαλάτα

Υλικά:
16 γαρίδες μέτριες
1 αβοκάντο ώριμο
100 γρ. καβουρόψυχα (από κονσέρβα)
1/2 φλιτζ. καλαμπόκι
150 γρ. ρόκα
150 γρ. λόλα πράσινη
150 γρ. μαρούλι
Βινεγκρέτ
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα
3 κ.σ. λεμόνι
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Βινεγκρέτ: Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι. Προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε το λάδι αργά, χτυπώντας μέχρι να δέσει.
Σαλάτα: Πλένουμε καλά τις σαλάτες και τις κόβουμε με το χέρι σε κομμάτια. Ψήνουμε τις γαρίδες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ανακατεύουμε τη σαλάτα με το καλαμπόκι και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Τέλος, βάζουμε τη σαλάτα στο πιάτο, προσθέτουμε πάνω την ψίχα καβουριού και γαρνίρουμε με τις γαρίδες.

Λιγκουίνι με θαλασσινά

Υλικά:
500 γρ. λιγκουίνι
300 γρ. μύδια με το κέλυφος& κυδώνια
300 γρ. γυαλιστερές
300 γρ. αχιβαδάκια
6 μεγάλες γαρίδες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο &3 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
1 καυτερή πιπερίτσα
Λίγο πιπέρι, αλάτι & μαϊντανό

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο προσθέτουμε το πιπέρι, την πιπερίστα και όλα τα θαλασσινά που έχουμε πλύνει πολύ καλά. Τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, την ρίγανη και ανακατεύουμε . Αφήνουμε να μαγειρευτούν έως ότου δέσει η σάλτσα. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λιγκουίνι al dente. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε αμέσως με την σάλτσα για να απορροφήσουν την θαλασσινή γεύση της. Τα σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα γαρνίρουμε με θαλασσινά, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για άρωμα και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζυμαρικά μπορούμε να μην τα σουρώσουμε αλλά να τα αφαιρέσουμε με τσιμπίδα και αμέσως να τα προσθέσουμε στην σάλτσα που το νερό του βρασμού τους θα την χυλώσει.

Σοκολατίνα

Υλικά:
100 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη
4 αυγά με τους κρόκους
1 φόρμα για τούρτα σε σχήμα καρδιάς
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Λιώνετε τη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και γίνει το μείγμα μια ρευστή κρέμα. Aφήνετε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει. Μετά χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πάρετε ένα μείγμα πολύ απαλό στην υφή και άσπρο στο χρώμα. Προσθέτετε τα κτυπημένα αυγά στη κρέμα σοκολάτας-βουτύρου. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών έως ότου να πάρετε μία σφικτή μαρέγκα. Ενώνετε προσεκτικά τη μαρέγκα με την κρέμα σοκολάτας και αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει προσεκτικά. Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά. Σβήνετε τον φούρνο, αφήνετε την τούρτα να κρυώσει και περιχύνετε με γλάσο σοκολάτας. Σερβίρετε διακοσμώντας την με βατόμουρα ή φράουλες.

Πηγή : http://diatrofiki-pyramida.gr/