Πώς να επιλέξω έναν personal trainer

images_Successful_Personal_Trainers_are_More_Than_Meets_the_Eye.jpg

Όταν αποφασίζετε να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση, ίσως να αναρωτιέστε για την εγγραφή σας σε κάποιο γυμναστήριο, ή να προσλάβετε έναν προσωπικό γυμναστή.

Γιατί να σας αναλάβει ένας Personal Trainer;

Ο προσωπικός γυμναστής θα:

    αξιολογήσει τις  προσωπικές ανάγκες και ικανότητες.
    σας βοηθήσει να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους.
    προσαρμόσει την προπόνηση, ώστε να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας
    βεβαιώνει ότι κάνετε τις ασκήσεις σωστά και θα παρέχει άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με το πώς να προσαρμόσετε τη στάση του σώματος, την εκτέλεση της άσκησης για να αποκομίστε τα μέγιστα αποτελέσματα από αυτήν και να αποφύγετε  τους τραυματισμούς.
    προσαρμόσει άμεσα μια άσκηση, αν πραγματικά είναι πολύ προχωρημένη για να μπορείτε να την κάνετε σωστά. Κατά αντιστοιχία, ο γυμναστής θα ανεβάσει το επίπεδο δυσκολίας της άσκησης αν είναι πολύ εύκολη για εσάς και δεν σας καλύπτει.
    κρατήσει τις προπονήσεις φρέσκες και διασκεδαστικές, εισάγοντας διαφορετικό εξοπλισμό για να γυμνάσετε τις ίδιες μυϊκές ομάδες. Δεν θα «κολλήσετε» στο ίδιο επίπεδο.

Επιλέγοντας τον σωστό Personal Trainer

Πριν επιλέξετε τον προσωπικό σας γυμναστή, θα πρέπει να κανονίσετε μια μικρή συνέντευξη καθώς με αυτόν θα αναπτύξετε μια one-on-one προσωπική σχέση. Θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα με τον γυμναστή και να είστε σε θέση να κατανοήσετε τις οδηγίες του. Η επιλογή του φύλου του γυμναστή είναι ένας τρόπος για να αναπτύξετε μια πιο στενή σχέση. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι πιο εύκολο να λαμβάνουν οδηγίες  και κίνητρα από τον γυμναστή του αντίθετου φύλου, ενώ άλλοι αισθάνονται άνετα μόνο με τον γυμναστή  του ίδιου φύλου.

Ερωτήσεις  συνέντευξης για ένα Personal Trainer

    Ποιες είναι οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις του γυμναστή; Είναι πιστοποιημένος από ACSM, ACE, NSCA ή από ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα αθλητισμού;
    Έχει συνεργαστεί με άλλους πελάτες του ίδιου επιπέδου φυσικής κατάστασης και ηλικίας με εσάς; Αν προπονείστε για ένα συγκεκριμένο άθλημα ή έναν συγκεκριμένο στόχο, όπως τρέξιμο στο μαραθώνιο, έχει ο γυμναστής συνεργαστεί με άλλους που έχουν παρόμοιο στόχο;
    Συμβαδίζει με τις τελευταίες τάσεις, έρευνες και εξοπλισμό;
    Τι διαθέσιμες ώρες έχει ο γυμναστής και τι ευελιξία μπορεί να υπάρξει στον προγραμματισμό των προπονήσεων σας;
    Ποιο είναι το κόστος; Ποια είναι η «ποινή» για την ακύρωση μιας προπόνησης; Το συμφωνηθέν πακέτο έχει ημερομηνία λήξης; Είναι μεταβιβάσιμα σε άλλους γυμναστές με τις ίδιες παροχές; Θα θελήσετε να κάνετε έρευνα στις τιμές στην περιοχή σας και με άλλους γυμναστές για να δείτε ποιο είναι το εύρος τιμών.
    Είναι διαθέσιμη μια δωρεάν συνεδρία ή με χαμηλό κόστος; Αν σας ταιριάζει ο γυμναστής, κλείστε μέχρι δύο δοκιμαστικές συνεδρίες προτού αγοράσετε ένα πακέτο συνεδριών.

Μετά τη συνέντευξη / συνεδρία προπόνησης

Θα ήθελα να σας συστήσω να δοκιμάσετε μια συνεδρία προπόνησης με τον γυμναστή πριν πάρετε την απόφασή σας – το πώς αυτός ή αυτή επικοινωνεί μαζί σας είναι αυτό που πραγματικά μετράει σε όλη την προπόνηση. Αφού κάνετε αυτό, ρωτήστε στον εαυτό σας τα εξής:

    Κατάλαβα πως ο γυμναστής με κατεύθυνε να κάνω σωστά τις ασκήσεις;
    Με ενθάρρυνε δίνοντας μου ανατροφοδότηση ή όχι;
    Aκουγε και κατανοούσε αυτά που έλεγα και ρύθμιζε τις προπονήσεις, έτσι ώστε να μπορούσα να κάνω τις ασκήσεις σωστά;
    Κατανόησε τους στόχους μου και προετοίμασε την προπόνηση ως προς αυτή την κατεύθυνση;
    Με κάνει να νιώθω άνετα όταν γυμνάζομαι μαζί του; Μήπως αυτός ή αυτή με παρακινεί να αποδίδω καλύτερα;
    Θα ανυπομονώ να έρχεται η προπόνηση για να γυμνάζομαι με αυτό τον γυμναστή, ή είναι πιθανότερο  να βρίσκω  δικαιολογίες για να χάνω τις προπονήσεις;

Πηγή : http://www.fitstudio.gr/